Sjældne dråber ender på auktion

Priserne på kvalitetswhisky har været på himmelflugt de sidste par år, og det har gjort, at især de ældre, sjældne årgange er blevet endnu vanskeligere at få fat i. Men nu ryger et parti af den ypperste kvalitet på auktion.

Auktionshuset Campen Auktioner præsenterer et eksklusivt parti af førsteklasses whisky af enestående kvalitet, sjældent tilgængelig på markedet, skriver auktionshuset i en pressemeddelelse.

En passioneret dansk-amerikansk whiskysamler sælger ud af sin værdifulde og exceptionelle samling i Danmark, i auktionshuset i Randers.

Fra auktionshuset lyder det, at der er tale om nogle helt specielle dråber, der normalt er tæt på umulige at få fingrene i.

- Der er tale om en kvalitet, som yderst sjældent bliver udbudt til salg. Hvis man er whisky-entusiast, må man ikke lade denne mulighed gå til spilde. Der er tale om flasker i verdensklasse. Desuden er det værd at bemærke at Whisky som investering er blevet en stadig mere populær praksis. Unikke og sjældne flasker, især single malts fra velrenommerede destillerier, kan stige betydeligt i værdi over tid. Investorer ser ofte på faktorer som alder, destilleri, og emballagens tilstand for at vurdere en whiskys potentiale som investering, siger Bjørn Søby Jakobsen, CPO hos Campen Auktioner.

Der er tale om en kvalitet, som yderst sjældent bliver udbudt til salg. Hvis man er whisky-entusiast, må man ikke lade denne mulighed gå til spilde. Der er tale om flasker i verdensklasse. Desuden er det værd at bemærke at Whisky som investering er blevet en stadig mere populær praksis. Unikke og sjældne flasker, især single malts fra velrenommerede destillerier, kan stige betydeligt i værdi over tid.

Bjørn Søby Jakobsen, CPO hos Campen Auktioner.

Balblair, Bowmore og Springbank

Balblair 38 Years Single Malt er en exceptionel skotsk whisky, der inkarnerer over fire årtier af mestring og håndværk. Den blev destilleret i 1966 og aftappet i september 2004 som en Limited Edition og har en alkoholprocent på 44 procent. Derudover blev Balblair, 38 Years Single Malt, 44 procent, kåret som bedste malt i whisky magasin 2006.

Derudover er der en Bowmore, Bicentenary 1779-1979, Islay Single Malt Scotch Whisky. Denne bemærkelsesværdige Islay single malt udgør ikke blot et kapitel i Bowmores historie, men repræsenterer også en unik smagsoplevelse for whiskyentusiaster. Med en sublim balance mellem røg, sødme og havbrise indfanger den essensen af Islay-destilleriets karakter. Denne særlige jubilæumswhisky hylder fortidens dygtighed og er en fejring af Bowmores dedikation til kvalitet gennem to århundreder.

En anden whisky-herlighed på auktionen er Springbank, 37 Years Single Cask Malt 43 procent, fra Springbank Distillery i Campbeltown, Skotland. Denne single malt er resultatet af 37 års omhyggelig modning og destillering på Springbank Distillery, der er kendt for sin tradition og håndværksmæssige dygtighed. Med en alkoholstyrke på 43 procent leverer denne whisky en kompleks smagsprofil, der omfavner dybe lag af røget egetræ, honning, og en subtil brøkdel af krydret frugt.

Man kan byde på whiskyen online på Camping Auktioners hjemmeside, og auktionen slutter den 26- november.

Læs også