Temaet var systematisk sygdomsforebyggelse i kalveopdrættet, da Fjordland i samarbejde med Seges Innovation og BK Nord havde inviteret til »Kalvedag«. Her slog kvægrådgiver Camilla Pedersen blandt andet et slag for overgangsmælk til kalve – hvorfor det er vigtigt.

- Det er de første tre til fire uger, at kalvene virkelig har brug for mælken, fastslog hun og tilføjede:

- Kalven har ikke et ordentligt immunforsvar, når den bliver født, og den har heller ikke veludviklet fordøjelse.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement