Optimering af mælketildeling på bedriftsniveau

Der er ikke alene penge at spare, men også mere trivelige kalve til følge for mælkeproducent Lars Donskov Hansen, hvis han giver sine kalve mindre mælk, ved at indføre en gradvis nedtrapning fra kalvene er fire uger gamle. Sådan lyder rådet fra en kalvespecialist.

Kalvene på Foldstedgaard kommer godt fra start med 10 liter mælk dagligt pr. kalv. Men spørger man kalverådgiver Annedorte Jensen, kan strategien med 10 liter mælk i otte uger, hvorefter kalvene fra en dag til en anden går over på fast foder og flytter stald, optimeres. Fotos Tenna Bang Annedorte Jensen anbefaler en anden strategi, hvor kalvene får 10 liter mælk de første fire uger og herefter syv liter i tre uger og til sidst fire liter i to uger. - Jeg vil gerne have, at vi har en trinvis mælkefodring, og at vi fravænner skånsomt, siger Annedorte Jensen, Din Kalverådgiver.

Da LandboNord i sidste uge afholdt kalvedag ved mælkeproducent Lars Donskov Hansen på Foldstedgaard i Tylstrup i Vendsyssel, gjorde en af indlægsholderne, Annedorte Jensen, det klar, at hun synes, at Lars bruger for meget mælk til sine kalve.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også