Optimering af mælketildeling på bedriftsniveau
Der er ikke alene penge at spare, men også mere trivelige kalve til følge for mælkeproducent Lars Donskov Hansen, hvis han giver sine kalve mindre mælk, ved at indføre en gradvis nedtrapning fra kalvene er fire uger gamle. Sådan lyder rådet fra en kalvespecialist.

Kalvene på Foldstedgaard kommer godt fra start med 10 liter mælk dagligt pr. kalv. Men spørger man kalverådgiver Annedorte Jensen, kan strategien med 10 liter mælk i otte uger, hvorefter kalvene fra en dag til en anden går over på fast foder og flytter stald, optimeres. Fotos Tenna Bang
Da LandboNord i sidste uge afholdt kalvedag ved mælkeproducent Lars Donskov Hansen på Foldstedgaard i Tylstrup i Vendsyssel, gjorde en af indlægsholderne, Annedorte Jensen, det klar, at hun synes, at Lars bruger for meget mælk til sine kalve.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her