Kvægbrugere strømmede til grovfoderdag i Himmerland

Omkring 200 deltagere havde fundet frem til Agri Nords grovfoderdag, som udover græs- og majsforsøg bød på en mindre maskinudstilling.

- Fordelen ved sortsblandinger er, at de giver en bedre etableringssikkerhed og en mere ensartet ensilage året rundt, sagde Andreas Andersen, produktchef hos Limagrain. Fotos: Line Brusgaard I græsmarken var der fokus på etablering af græs og i særdeleshed kløver, som er en af de populære proteinholdige afgrøder. Farmas var en af lokale maskinudstillere på grovfoderdagen, som viste deres grej frem. Omkring 200 havde fundet frem til Haverslev i Himmerland for at høre om græs- og majsforsøg samt se en maskinudstilling fra lokale maskinforretninger. Netop muligheden for at sammenligne de forskellige majssorter på samme sted – og se hvordan de klarer sig lokalt – er en ting, som, mælkeproducenterne kunne tage med sig i deres overvejelser om sortsvalg til næste majssæson. Ifølge arrangørerne var maskinudstillingen medvirkende til, at der var så mange, som lagde vejen forbi grovfoderdagen.

Med cirka 200 deltagere blev Agri Nords årlige grovfoderdag ifølge arrangørerne den største nogensinde.

Grovfoderdagen blev afviklet onsdag den 15. september på Ladelundsvej ved Haverslev i Himmerland, og der var udover rundtur i både majs- og græsforsøg en maskinudstilling.

Tidligere har demonstrationsarealet været besøgt af op mod 120-130 deltagere, men i år trak arrangementet altså ekstra mange til.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også