Kom til jubilæumsskue og avlsdyrsauktion i Herning

I kølvandet på Dansk Limousine Forenings 50 års jubilæum inviterer de til et stort gratis indendørs jubilæumsskue og avlsdyrsauktion i Herning den 2. april.

Der er tilmeldt hele 100 limousinedyr til Dansk Limousine Forenings jubilæumsskue lørdag den 2. april i Herning. Et skue, som skulle have været afholdt i forbindelse med foreningens 50 års jubilæum, på Landsskuet sidste år, men hvor coronaen ville det anderledes.

Derfor har foreningen valgt at tage hul på årets dyrskuesæson med et stort jubilæumsskue i hal 1-4 på Landsskuepladsen.

- Mange af vores dyr har endnu ikke prøvet at være på skue, og det kan endda være svært at finde ældre kvier, der har prøvet det før, og som derved kan berolige de yngre dyr. Det er derfor vores helt store formål, at dyrene kan få prøvet at komme på skue, inden årets lokale skuer samt Landsskuet indtræder til sommer, siger foreningen bag.

Skuet afholdes i lukkede stalde.

Jubilæumsskue

Den indledende bedømmelse af de mange tilmeldte dyr foregår fra klokken 9.00-12.00.

Dommeren er fra limousinernes hjemland, Frankrig, for at sikre kompetent og uvildig bedømmelse af dyrene.

Championatkonkurrence, besætningskonkurrence og ærespræmiekonkurrence foregår i tidsrummet 14.00-16.30.

Arrangementet har gratis adgang for alle interesserede.

Avlsdyrauktion

Efter to års ufrivillig pause genoptager Dansk Limousine Forening traditionen med afholdelse af fysisk avlsdyrsauktion. Præcis klokken 12.30 begynder auktionen over de 10+1 katalognumre af nøje udvalgte avlsdyr.

Otte tyre, en kvie og en ko med kalv ved siden kommer under hammeren sammen med en såkaldt joker. Jokeren vil være et særligt attraktivt dyr udvalgt blandt de udstillede limousiner på jubilæumsskuet.

Alle tyrene, som sælges på auktionen, er denne gang pollede – heraf er flere homozygotisk pollede. Flere af tyrene er desuden deklarerede med genomisk test.

- Auktionen er det helt rigtige sted at komme for dem, der er på udkig efter en ny kvalitetstyr til den kommende avlssæson, lyder det.

Auktionens 10 katalognumre kan ses på foreningens hjemmeside og vil løbende blive præsenteret på foreningens Facebook og Instagram.

Læs også