Tekstil tagdug med mange fordele

Uniqcover har specialiseret sig inden for UC21 coatede tagduge, der har flere fordele. Tagdugene bruges blandt andet i forbindelse med kvægstalde.

Eksempel på Uniqcover-tagdug på en kvægstald ved Varde. Foto: Uniqcover Med en tekstil tagdug sikres 80 – 85 procent af dagslyset. Foto: Uniqcover

Der er flere fordele ved at vælge en PVC-tekstildug som tagdækning over stalden – og for den sags skyld sportsanlæg og andet, hvor lys, et godt indeklima og en behagelig temperatur spiller en vigtig rolle.

Det ved man hos virksomheden Uniqcover i Tjele, der har specialiseret sig i netop PVC-tekstilduge til blandt andet stalde.

80-85 procent af dagslyset, mindre energiforbrug og et billigere tag i forhold til et isoleret tag, er blandt de andre ting, som indehaver af Uniqcover, Birger Borngräber, fremhæver ved tekstildug-taget.

- Taget kan monteres på både store som små bygninger, forklarer Birger Borngräber vider, og tilføjer at Uniqcover-tagene sælges i hele Nordeuropa.

Der ligger ti års erfaring bag taget, der dengang blev monteret hos en landmand ved Varde.

- Samtidig er fremstillingen af taget CO2-neutral, forklarer Birger Borngräber, der sammen med indkøbschef Michael Bryrup, præsenterede tagdækningen i forbindelse med NutriFair-messen.

Birger Borngräber håber også at tagdækning på sigt vil indgå i de klimaregnskaber som landbruget vil opleve fremover, og måske kunne indgå i klimakreditter.

Læs også