Arla sænker mælkepriserne

Faldende efterspørgsel efter mælkeprodukter får nu Arla til at sænke afregningen på mælk med 7,4 øre pr. liter, skriver Finans.dk.

Priserne på mælkeprodukter har været stærkt stigende de seneste par år. Men for første gang i 15 måneder må Arla nu sænke mælkepriserne fra det rekordhøje niveau, afregningen har ligget på.

Det skriver Finans.dk. Ifølge Arla er det den økonomiske udvikling i den vestlige verden, der er årsag til den nye udvikling. 

- I en del markeder – især i Europa – kan vi se, at forbrugerne reagerer negativt på de stærkt stigende udgifter, som lægger pres på reallønnen. Det udmønter sig i et lavere salg af mejeriprodukter i detailhandlen, hvilket betyder, at mejerierne skal afsætte større mængder i industri- og eksportmarkederne, hvor priserne er faldende. Konsekvensen er, at vi må sænke mælkeafregningen til andelshaverne,  siger Thomas Carstensen, som er direktør for råvarehandel hos Arla.

Han tilføjer dog, at der i hans optik ikke er optræk til at priserne vil styrtdykke.

- Selv om efterspørgslen er under pres, er der ingen tegn på, at prisen på mejerivarer kommer til at falde voldsomt. Forklaringen er, at produktionen af mælk ser ud til fortsat at være vigende i Europa samt New Zealand og Australien, siger han.

Læs også