Endnu et godt år hos Bovi-Denmark

For femte år i træk efterudbetaler Bovi-Denmark penge til sine leverandører.

Trods lukning af eksporten af avlsdyr til Rusland som følge af Ruslands invasion i Ukraine har aktivitetsniveauet i Bovi-Denmark i det forgangne regnskabsår, (oktober 2021 til september 2022), været på et meget tilfredsstillende niveau.

Det betyder, at bestyrelsen for Bovi-Danmark nu for femte år i træk har besluttet at lave en efterbetaling i størrelsesorden 200 kroner pr. solgt kvie til Bovi-Danmark for den pågældende periode.

- Jeg er stolt over at vi har et velfungerende eksportfirma for danske avlsdyr der år efter år performer så godt, at det kommer leverandørerne til gode. Bovi-Denmark har således over de sidste fem år samlet set efterbetalt for mere end 16 millioner kroner, alt sammen til gavn for de danske landmænd, siger formand for bestyrelsen i Bovi-Denmark, Kristian Nielsen.

Og han bakkes op af direktør i Bovi-Denmark, Martin Kristensen:

- Trods eksportstoppet til Rusland er det lykkedes at finde andre markeder, som ønsker at købe dansk genetik, så der er kun tale om et mindre fald i det samlede antal dyr, der er eksporteret i det netop afsluttede regnskabsår, siger han og fortsætter:

- Her et lille stykke ind i det nye forretningsår har der været en fornuftig eksport af avlsdyr, men branchen for eksport af avlsdyr er kendt for at have mange omskiftelige tider, hvorfor det er vanskeligt at forudsige hvilke aktiviteter vi har frem over næste sommer.

Læs også