Skrabeanlæg til alle typer stalde

Grotrian skrabeanlæg kan leveres som linjespil eller med kædetræk. Begge er enkelt bygget op, driftssikkert og kan nemt tilpasses forskellige staldsystemer og arbejdsbredder. Du kan møde virksomheden på Kimbrerskuet.

Grotrian skrabeanlæg kan leveres som linjespil eller med kædetræk. Jan Søgaard fremhæver, at individualitet er standard, når man arbejder med Grotrian-skrabeanlæg, for skrabere, træk og styringer tilpasses de faktiske forhold.

Dyrevenlig, enkel, robust, driftssikker og brugervenlig – det er i grove træk de fem krav, firmaet Grotrian bliver præsenteret for på kundernes ønskeseddel til et skrabeanlæg.

Først og fremmest skal skrabeanlægget naturligvis forøge den generelle renlighed i stalden, så for eksempel klovhygiejnen optimeres, og risikoen for fald minimeres, men de øvrige punkter på ønskesedlen vejer tungt i beslutningsfasen.

Grotrian skrabeanlæg kan leveres som linjespil eller med kædetræk. Fælles for dem begge er, at de er enkelt bygget op, så driftssikkerheden er høj, og de kan nemt tilpasses forskellige staldsystemer og arbejdsbredder. Trækstationerne er bygget op over elmotorer med kraftige gear, der størrelsesmæssigt varierer efter behov og belastning. Det største anlæg lige nu arbejder med 160 meters træk.

Stopper ved modstand

Et kendetegn ved et skrabeanlæg fra Grotrian er, at de ingen følere eller sensorer har, som kan forårsage unødvendige driftsstop. De har i stedet for indbygget en modstandsstyret stopfunktion. Det vil sige, at når skraberen møder en ikke defineret modstand, vil anlægget stoppe automatisk ved den programmerede modstand.

Anlægget kan programmeres med en PLC-styring og kan for eksempel have et specielt vinterprogram, som får anlægget til at køre hyppigere om natten og forebygger, at linen fryser fast om vinteren.

Grotrians salgsdirektør Jan Søgaard oplever stor interesse for skrabeanlæggene. Han tror, at det først og fremmest skyldes anlæggenes enkle konstruktion og store driftssikkerhed.

- Der er så meget avanceret teknologi i moderne stalde, at det er helt rart for vores kunder, at nogle rutiner »bare kører« dag ud og dag ind uden det store tilsyn. Og så kan anlæggene nemt tilpasses eksisterende staldsystemer, hvilket naturligvis udvider kundegruppen, siger han.

Kan vende på midten

Jan Søgaard fremhæver også, at individualitet er standard, når man arbejder med Grotrian-skrabeanlæg, for skrabere, træk og styringer tilpasses de faktiske forhold, selv om man arbejder med standardkomponenter.

En af de mere specielle features er, at skraberne populært sagt kan »vende på midten« og altså skrabe gyllen ned i en tværkanal, der går midt under stalden.

- Om det er lige midt på eller fordelt 30/70 – eller noget andet betyder mindre. Vi har en skrabertype, der via en hel enkel mekanisk teknologi vender skraberen dér, hvor vi vil have den til det, siger Jan Søgaard.

Individualitet er standard

Firmaet Grotrian favner bredt og beskæftiger sig både med malkeanlæg, køl og en lang række egenproducerede emner som for eksempel kodrivere, broklapper, selektionsbokse og altså skrabeanlæg.

Det sker med afsæt i en meget veludviklet smedeafdeling, der ifølge firmaet selv kan producere stort set alt, hvad kunderne ønsker.

- Vi har kompetencerne, erfaringen og værktøjerne til at beregne, tegne, fremstille, reparere, servicere og montere en lang række praktiske løsninger – og viljen til at lytte til kunderne og omsætte deres ønsker til praktiske løsninger fejler heller ikke noget, fortæller Jan Søgaard.

Læs også