Fra oktober til december kører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne omkring korrekt aflivning af kvæg i malkekvægs- og slagtekalvebesætninger.
Fødevarestyrelsen har igangsat en kontrolkampagne omkring korrekt aflivning af blandt andet kvæg. Det oplyser de på deres hjemmeside.
Formålet med kampagnen er at undersøge, om aflivning af dyr i danske besætninger foregår korrekt, og at dyrene efterfølgende opbevares korrekt indtil bortskaffelse.
I kampagnen kontrolleres det:
- Om besætningen har procedurer, der sikrer korrekt aflivning af grise og kvæg.
- Om den besætningsansvarlige har adgang til relevant og funktionsdygtigt aflivningsudstyr, såfremt den besætningsansvarlige ikke tilkalder dyrlæge, slagter, med videre, for at udføre aflivning.
- Om personer, der udfører aflivning, er instrueret dertil.
- Om aflivede dyr opbevares på en opbevaringsfacilitet, der sikrer dem mod ådselsædende dyr og under sådanne forhold, at opbevaringen ikke udgør risiko for spredning af smitstoffer.
Landmænds holdninger til håndtering af Salmonella Dublin kortlagt
Stalddørssalg udsættes for kontrolkampagne