Rolig vinterhandel for kalve- og oksekød

Varerne flytter sig fortsat i vintertempo på det europæiske marked for okse- og kalvekød, skriver Danish Crown Beef i et nyhedsbrev.

Et lavere udbud passer fornuftigt til efterspørgslen, der ikke viser de store impulser, hvilket er helt traditionelt for årets første måneder.

- Markedet kan vel bedst beskrives som jævnt for øjeblikket. Der er ikke nogen impulser, der flytter priserne eller efterspørgslen markant, men på den anden side, så får vi placeret varerne fra uden at bygge lagre op, fordi udbuddet er relativt småt, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Markederne i Sydeuropa er fortsat acceptable for årstiden, men udenfor Europa er priserne markant lavere, og det sætter sig især i priserne for huder og biprodukter.

- Lige nu arbejder vi benhårdt på at stå rigtigt, når efterspørgslen begynder at stige i takt med temperaturerne. Det foregår i tæt samarbejde med kunderne, men vi skal ud af de koldere måneder, før det for alvor begynder at centrere sig om andet end udskæringer til hverdagstallerkenen, siger Henning Sønnichsen.

Læs også