bannerPos

Alarmerende salmonella-niveau har lange udsigter til løsning

Søren Riis Vester har i over 30 år holdt sit kvæg ude af salmonella. Men med det stigende smitteniveau og ifølge ham – utilstrækkelige lovkrav – frygter han at blive ramt. Forretningsgrundlaget hviler på eksport, og dertil er en del af kalvene lavet på ægtransplantation, så det er en dyr avlsbesætning at skulle lave om til produktionsdyr, hvis smitten rammer, forklarer han. Arkivfoto

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
14-05-2019 10:06
Niveauet for salmonella er på sit højeste, og landmand Søren Riis Vester savner handling i kampen for at minimere smitten. Seges medgiver, at der skal skrappere tiltag til, mens formand Christian Lund helst vil undgå yderligere restriktioner.

Niveauet for Salmonella Dublin har siden december sidste år ligget stabilt på over otte procent og er således i skrivende stund på 8,3 procent for mælkeleverende besætninger og 2,4 procent for ikke-mælkeleverende. I alt er 551 ejendomme smittet. indgangen af 2020.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Brasiliansk farmer dyrker Conservation Agriculture – fordi det på alle måder er bedst

På Agripastos Farm er efterafgrøder, sundt sædskifte og nye, bedre såmaskiner taget i brug for især at gøre jorden mere frugtbar ved at øge dens indhold af humus. Skiftet til CA har også betydet, at erosionen er ophørt, hvilket er særdeles vigtigt.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31708 artikler)Prev1234567158415851586Next