bannerPos

Alarmerende salmonella-niveau har lange udsigter til løsning

Søren Riis Vester har i over 30 år holdt sit kvæg ude af salmonella. Men med det stigende smitteniveau og ifølge ham – utilstrækkelige lovkrav – frygter han at blive ramt. Forretningsgrundlaget hviler på eksport, og dertil er en del af kalvene lavet på ægtransplantation, så det er en dyr avlsbesætning at skulle lave om til produktionsdyr, hvis smitten rammer, forklarer han. Arkivfoto

AF: DITTE BIRKEBÆK JENSEN

JOURNALIST
14-05-2019 10:06
Niveauet for salmonella er på sit højeste, og landmand Søren Riis Vester savner handling i kampen for at minimere smitten. Seges medgiver, at der skal skrappere tiltag til, mens formand Christian Lund helst vil undgå yderligere restriktioner.

Niveauet for Salmonella Dublin har siden december sidste år ligget stabilt på over otte procent og er således i skrivende stund på 8,3 procent for mælkeleverende besætninger og 2,4 procent for ikke-mælkeleverende. I alt er 551 ejendomme smittet. Så høje har tallene ikke været siden 2012, viser tal fra KvægVet, og det til trods for at man i 2018 med en ny bekendtgørelse besluttede, at bakterien skulle være helt udrydd

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next