bannerPos

Alarmerende salmonella-niveau har lange udsigter til løsning

Søren Riis Vester har i over 30 år holdt sit kvæg ude af salmonella. Men med det stigende smitteniveau og ifølge ham – utilstrækkelige lovkrav – frygter han at blive ramt. Forretningsgrundlaget hviler på eksport, og dertil er en del af kalvene lavet på ægtransplantation, så det er en dyr avlsbesætning at skulle lave om til produktionsdyr, hvis smitten rammer, forklarer han. Arkivfoto

Ditte Birkebæk Jensen

Journalist
14-05-2019 10:06
Niveauet for salmonella er på sit højeste, og landmand Søren Riis Vester savner handling i kampen for at minimere smitten. Seges medgiver, at der skal skrappere tiltag til, mens formand Christian Lund helst vil undgå yderligere restriktioner.

Niveauet for Salmonella Dublin har siden december sidste år ligget stabilt på over otte procent og er således i skrivende stund på 8,3 procent for mælkeleverende besætninger og 2,4 procent for ikke-mælkeleverende. I alt er 551 ejendomme smittet. indgangen af 2020.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next