bannerPos

Alarmerende salmonella-niveau har lange udsigter til løsning

Søren Riis Vester har i over 30 år holdt sit kvæg ude af salmonella. Men med det stigende smitteniveau og ifølge ham – utilstrækkelige lovkrav – frygter han at blive ramt. Forretningsgrundlaget hviler på eksport, og dertil er en del af kalvene lavet på ægtransplantation, så det er en dyr avlsbesætning at skulle lave om til produktionsdyr, hvis smitten rammer, forklarer han. Arkivfoto

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
14-05-2019 10:06
Niveauet for salmonella er på sit højeste, og landmand Søren Riis Vester savner handling i kampen for at minimere smitten. Seges medgiver, at der skal skrappere tiltag til, mens formand Christian Lund helst vil undgå yderligere restriktioner.

Niveauet for Salmonella Dublin har siden december sidste år ligget stabilt på over otte procent og er således i skrivende stund på 8,3 procent for mælkeleverende besætninger og 2,4 procent for ikke-mælkeleverende. I alt er 551 ejendomme smittet. indgangen af 2020.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next