bannerPos

Danish Crown sænker atter oksekødsnoteringen

Danish Crown Beef har svært ved at holde stand i et presset marked. Så noteringen sænkes i alle kategorier med 30 øre pr. kilo i uge 18. Arkivfoto.
28-04-2020 14:51

Markedet for okse- og kalvekød har det fortsat svært i en verden, hvor Corona regerer. Samtidig oversvømmes markedet i EU med kød fra Sydamerika til meget lave priser. Alle kategorier sænkes med 30 øre kiloet for uge 18.

Hverdagen har indfundet sig efter en fornuftig påskehandel, og foodservice-sektoren aftager ikke varer, da den mere eller mindre fortsat er lukket ned. Det rammer især de dyre udskæringer, oplyser Danish Crown Beef i deres markedsberetning.- Vores afsætning til foodservice som restauranter, hoteller og kantiner er sat mere eller mindre i stå, fordi folk ikke kommer ud og spise. Det betyder, at de ædle udskæringer, som normalt finder sin afsætning der, ikke bliver solgt i samme omfang, og markedet for de udskæringer har ikke den samme volumen i detailleddet. Det betyder, at værdien uge for uge bliver hulet ud, indtil der igen åbnes op, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.Det gælder på det danske marked såvel som det sydeuropæiske, der også traditionelt aftager mange af de dyre udskæringer. Derfor er slagtekapaciteten også reduceret markant over hele EU for at tilpasse sig til efterspørgslen, men samtidig oversvømmes markedet i EU med kød fra Sydamerika til meget lave priser.- Det er en ærgerlig situation, fordi vi på produktionssiden i Danish Crown Beef har håndteret Corona-virussen rigtigt godt. Men vi kan ikke åbne samfundet op selv, og indtil der igen kommer gang i hjulene i foodservice-sektoren, så vil mange af vores ædle udskæringer miste værdi, siger Finn Klostermann.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next