bannerPos

Flyv og spis ko - uden CO2

Det store spørgsmål om, hvornår flyene kan flyve på grønt brændstof vil blive forsøgt besvaret under vintermødet i Laden på Vestermølle. Foto: Colourbox
11-02-2020 10:00

Flyv og spis ko – uden CO2. Det er overskriften, når Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vestermølle Møllelaug for ottende gang holder vintermøde i Laden på Vestermølle torsdag 27. februar.

Professor Jens Bo Holm-Nielsen, Aalborg Universitet, Esbjerg, vil fortælle om, hvordan vi kommer til at flyve grønt og hvornår.

Afdelingschef for planteinnovation på Seges, Jens Elbæk, vil berette om landbruget som del af løsningen på problemet med CO2-ubalancen.

Muligheden for at justere drøvtyggernes foder, så ged, får og ko kan prutte og bøvse uden at udlede klimagasser, berøres også på mødet.

Peter Gæmelke, formand for Nature Energy, der bygger biogasanlæg både i Danmark og ud over verden, vil berette om, hvorfor flere anlæg er vejen til en cirkulær ressourceudnyttelse og dermed en fremtid i klima-balance.

Sammen med Landboforeningens formand, Jens Gammelgaard, vurderer Gæmelke i øjeblikket, hvor i Odder-Skanderborg-området et biogasanlæg kan placeres mest hensigtsmæssigt.

Det skal kunne aftage såvel gylle fra landbruget som affald fra industri og husholdninger.

Efter de tre indlæg og en kaffepause er der afsat tid til debat.

Alle er velkomne, men der anmodes om tilmelding på jlc@jlundc.dk

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next