bannerPos

Flyv og spis ko - uden CO2

Det store spørgsmål om, hvornår flyene kan flyve på grønt brændstof vil blive forsøgt besvaret under vintermødet i Laden på Vestermølle. Foto: Colourbox
11-02-2020 10:00

Flyv og spis ko – uden CO2. Det er overskriften, når Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vestermølle Møllelaug for ottende gang holder vintermøde i Laden på Vestermølle torsdag 27. februar.

Professor Jens Bo Holm-Nielsen, Aalborg Universitet, Esbjerg, vil fortælle om, hvordan vi kommer til at flyve grønt og hvornår.

Afdelingschef for planteinnovation på Seges, Jens Elbæk, vil berette om landbruget som del af løsningen på problemet med CO2-ubalancen.

Muligheden for at justere drøvtyggernes foder, så ged, får og ko kan prutte og bøvse uden at udlede klimagasser, berøres også på mødet.

Peter Gæmelke, formand for Nature Energy, der bygger biogasanlæg både i Danmark og ud over verden, vil berette om, hvorfor flere anlæg er vejen til en cirkulær ressourceudnyttelse og dermed en fremtid i klima-balance.

Sammen med Landboforeningens formand, Jens Gammelgaard, vurderer Gæmelke i øjeblikket, hvor i Odder-Skanderborg-området et biogasanlæg kan placeres mest hensigtsmæssigt.

Det skal kunne aftage såvel gylle fra landbruget som affald fra industri og husholdninger.

Efter de tre indlæg og en kaffepause er der afsat tid til debat.

Alle er velkomne, men der anmodes om tilmelding på jlc@jlundc.dk

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.
Side 1 af 1772 (35439 artikler)Prev1234567177017711772Next