bannerPos

Flyv og spis ko - uden CO2

Det store spørgsmål om, hvornår flyene kan flyve på grønt brændstof vil blive forsøgt besvaret under vintermødet i Laden på Vestermølle. Foto: Colourbox
11-02-2020 10:00

Flyv og spis ko – uden CO2. Det er overskriften, når Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vestermølle Møllelaug for ottende gang holder vintermøde i Laden på Vestermølle torsdag 27. februar.

Professor Jens Bo Holm-Nielsen, Aalborg Universitet, Esbjerg, vil fortælle om, hvordan vi kommer til at flyve grønt og hvornår.

Afdelingschef for planteinnovation på Seges, Jens Elbæk, vil berette om landbruget som del af løsningen på problemet med CO2-ubalancen.

Muligheden for at justere drøvtyggernes foder, så ged, får og ko kan prutte og bøvse uden at udlede klimagasser, berøres også på mødet.

Peter Gæmelke, formand for Nature Energy, der bygger biogasanlæg både i Danmark og ud over verden, vil berette om, hvorfor flere anlæg er vejen til en cirkulær ressourceudnyttelse og dermed en fremtid i klima-balance.

Sammen med Landboforeningens formand, Jens Gammelgaard, vurderer Gæmelke i øjeblikket, hvor i Odder-Skanderborg-området et biogasanlæg kan placeres mest hensigtsmæssigt.

Det skal kunne aftage såvel gylle fra landbruget som affald fra industri og husholdninger.

Efter de tre indlæg og en kaffepause er der afsat tid til debat.

Alle er velkomne, men der anmodes om tilmelding på jlc@jlundc.dk

Landbrugsstyrelsen forlænger ansøgningsrunden

Landbrugsstyrelsen forlænger årets ansøgningsrunden indtil den 1. maj. Det sker som følge af COVID-19, oplyser styrelsen.

Danske jordbrugeres konkurrenceevne forbedret i 2019

Sammenlignet med Tyskland, Holland, Storbritannien og Polen havde Danmark den største stigning i bytteforholdet i 2019, viser tal fra Danmarks Statistik.

Én dårlig diegivningsperiode behøver ikke at blive til flere

Nogle farestaldspassere har den opfattelse, at en so der ligger lavt i antal egen-fravænnende grise ved det seneste kuld, ikke kan komme op i et højere niveau igen for de næste kuld. Men det er langt fra tilfældet. Det forklarer SvineRådgivningen nærmere om i deres seneste nyhedsbrev.

Prioriter kartoflerne

Kartoflers vækst- og udbyttepotentiale øges ved, at de lægges tidligt. Planterådgiver anbefaler derfor, at det netop i denne uge prioriteres at vurdere, hvornår arealerne er tjenlige til at færdes på, så kartoflerne kan komme i jorden.

Regeringen vil hjælpe større slagterier med øget fleksibilitet

Større slagterier kan i de kommende måneder få brug for at producere på skæve tidspunkter med kort varsel. Derfor giver Miljøminister Lea Wermelin nu Miljøstyrelsen mulighed for at hastebehandle ansøgninger.

Den laveste oliepris i 17 år

Der er endnu ikke udsigt til, at Rusland og Saudi Arabien vil stoppe deres oliekrig. Der er heller ikke udsigt til, at efterspørgslen efter olie vil komme tilbage til normalen lige foreløbigt. Fly står på jorden, biler kører ikke og fabrikker er lukket ned. Derfor er der heller ikke tegn til, at olieprisen skal komme op lige foreløbigt. Samtidig kan olieprisen dog heller ikke falde meget mere.

Grundvandsforening rækker hånden ud mod L&F

Hos Foreningen For Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse er håbet, at Landbrug & Fødevarer nu, efter at Axelborg har opgivet sin BNBO-sag mod Egedal Kommune, i stedet vil kaste sig ind i en fælles kamp mod statens indsatsplaner.
Side 1 af 1808 (36151 artikler)Prev1234567180618071808Next