bannerPos

Fodringsdag i Herning

Årets tema på Fodringsdagen den 10. september i Herning er protein. Arkivfoto

Redaktionen

31-07-2019 07:35
Nu kan du tilmelde dig fodringsdagen i Herning, som i år sætter fokus på protein.

Tirsdag den 10. september mødes rådgivere, dyrlæger, undervisere, studerende, foderfirmaer, forskere, mælkeproducenter og andre til Fodringsdag 2019 i Herning Kongrescenter.

I år vil der blive sat særligt fokus på protein. Det sker blandt andet, når Ole Aaes, Seges, efter velkomsten holder et indlæg om »Betydning af rationens proteinniveau for mælkens miljø- og klimaaftryk«.

Herefter vil Chris Reynolds, professor på University of Reading, gøre deltagerne klogere på hvilken effekt proteinniveauet i foderrationen har på mælkeproduktionen og fodereffektiviteten samt for levetid og reproduktion.

 

Hestebønner i stedet for soja og raps

Der vil også blive kigget på, hvilken effekt protein og AAT har på mælkeydelsen og hvilke overvejelser man bør gøre om brugen af protein i foderplanlægningen.

Efter frokost bliver der sat fokus på hestebønner som erstatning for soja og raps.

Slutteligt får deltagerne et indlæg om varierende stivelsesmængder, finsnitteren som grovfoderlaboratorium, fedtsyremålinger og racens og grovfoderandelens betydning for klimapåvirkningen.

Man kan tilmelde sig på Landbrugsinfo.dk.

 

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next