bannerPos

Fodringsdag i Herning

Årets tema på Fodringsdagen den 10. september i Herning er protein. Arkivfoto
31-07-2019 07:35

Nu kan du tilmelde dig fodringsdagen i Herning, som i år sætter fokus på protein.

Tirsdag den 10. september mødes rådgivere, dyrlæger, undervisere, studerende, foderfirmaer, forskere, mælkeproducenter og andre til Fodringsdag 2019 i Herning Kongrescenter.

I år vil der blive sat særligt fokus på protein. Det sker blandt andet, når Ole Aaes, Seges, efter velkomsten holder et indlæg om »Betydning af rationens proteinniveau for mælkens miljø- og klimaaftryk«.

Herefter vil Chris Reynolds, professor på University of Reading, gøre deltagerne klogere på hvilken effekt proteinniveauet i foderrationen har på mælkeproduktionen og fodereffektiviteten samt for levetid og reproduktion.

 

Hestebønner i stedet for soja og raps

Der vil også blive kigget på, hvilken effekt protein og AAT har på mælkeydelsen og hvilke overvejelser man bør gøre om brugen af protein i foderplanlægningen.

Efter frokost bliver der sat fokus på hestebønner som erstatning for soja og raps.

Slutteligt får deltagerne et indlæg om varierende stivelsesmængder, finsnitteren som grovfoderlaboratorium, fedtsyremålinger og racens og grovfoderandelens betydning for klimapåvirkningen.

Man kan tilmelde sig på Landbrugsinfo.dk.

 

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.
Side 1 af 1933 (38646 artikler)Prev1234567193119321933Next