bannerPos

Fodringsdag i Herning

Årets tema på Fodringsdagen den 10. september i Herning er protein. Arkivfoto
31-07-2019 07:35
Nu kan du tilmelde dig fodringsdagen i Herning, som i år sætter fokus på protein.

Tirsdag den 10. september mødes rådgivere, dyrlæger, undervisere, studerende, foderfirmaer, forskere, mælkeproducenter og andre til Fodringsdag 2019 i Herning Kongrescenter.

I år vil der blive sat særligt fokus på protein. Det sker blandt andet, når Ole Aaes, Seges, efter velkomsten holder et indlæg om »Betydning af rationens proteinniveau for mælkens miljø- og klimaaftryk«.

Herefter vil Chris Reynolds, professor på University of Reading, gøre deltagerne klogere på hvilken effekt proteinniveauet i foderrationen har på mælkeproduktionen og fodereffektiviteten samt for levetid og reproduktion.

 

Hestebønner i stedet for soja og raps

Der vil også blive kigget på, hvilken effekt protein og AAT har på mælkeydelsen og hvilke overvejelser man bør gøre om brugen af protein i foderplanlægningen.

Efter frokost bliver der sat fokus på hestebønner som erstatning for soja og raps.

Slutteligt får deltagerne et indlæg om varierende stivelsesmængder, finsnitteren som grovfoderlaboratorium, fedtsyremålinger og racens og grovfoderandelens betydning for klimapåvirkningen.

Man kan tilmelde sig på Landbrugsinfo.dk.

 

Få et billede af økonomien i landbruget lige nu

LandboSyd præsenterer tirsdag den 4. februar de første regnskabstal for 2019 samt aktuel prognose for 2020. Grundlaget er et solidt talmateriale fra 400 regnskaber.

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.

ASF truer – sæt fokus på smittebeskyttelse

Konsulenterne hos SvineRådgivningen opfordrer producenter til, at de sammen med staldens personale har fokus på smittebeskyttelse.

Udbring gylle så tæt på såtidspunktet som muligt

Gylle kan udbringes til vårsæd før eller efter såning. Valget påvirker den udbringningsteknologi, der skal benyttes, men valget har også betydning for udnyttelsen af gyllens næringsstoffer.

Sådan sår du majs

Der går et par gode måneder endnu, førend det er tid til at så majsen. Det til trods er det ikke for tidligt at blive mindet om, hvordan majsen får de bedste betingelser.

Kend din fremstillingspris på grovfoder

Christian Lund, formand L&F, opfordrer mælkeproducenterne til at komme tættere på økonomien i deres grovfoderproduktion.

Alternativer til efterafgrøder kan være en fordel

Tilpasning til efterafgrødekravene kræver, at man kender omkostningerne ved de enkelte tilpasningsmuligheder. Seges har regnet på omkostninger ved efterafgrøder, tidlig såning af vintersæd, kvotereduktion og brak.
Side 1 af 1754 (35064 artikler)Prev1234567175217531754Next