bannerPos

Fra padleblander til vertikalblander

Mælkeproducent Svend Erik Sørensen, Vandel, har investeret i en ny fuldfoderblander. En Trioliet 2800 ZKX.
26-06-2020 11:17

Ønsket var en solid et-akslet fuldfoderblander med to snegle - løsningen blev en Trioliet 2800 ZKX.

På mælkeproduktionsejendommen ved Vandel i Midtjylland har en padleblander indtil for nylig stået for at blande foder til stedets 270 køer. Blanderen var blevet for lille og kunne ikke blande optimalt, derfor valgte Birgit og Svend Erik Sørensen at investere i en ny.

En Trioliet 2800 ZKX med 3-speed shifttronic-gearkasse.

- Jeg kunne godt tænke mig en større fuldfoderblander, men så skulle der også en større traktor til. Stenderup A/S gjorde det muligt for mig at beholde den gamle 110 hestes traktor, da jeg har fået monteret shifttronic-gearkassen, fortæller Svend Erik Sørensen. 

Gearkassen fungerer på den måde, at den starter i lavt gear, og hvis fuldfoderblanderen er tom, gearer den op i tredje gear med det samme. I takt med, at der kommer mere i fuldfoderblanderen, gearer den ned. Det betyder også, at så snart Svend Erik har læsset den sidste skovlfuld majs i, går der ikke mere end fem minutter, før TMR-blandingen er færdig.

Aflæsningen på foderbordet sker hurtigt og jævnt, fordi den gearer op, når der er mindre i vognen.

- Når fuldfoderblanderen er ved at være tom og sneglene kører i tredje gear, så står blanderen helt stille, fordi den er så afbalanceret, fortæller Svend Erik.

En aksel – to snegle

Svend Erik havde et stort ønske angående akslen, for her kunne han godt tænke sig en solid en-akslet fuldfoderblander med to snegle.

- Den ene aksel gør det nemmere at komme ud til markstakkene om vinteren på grund af den store dækmontering, fortæller Svend Erik.

I vinterperioden kan Svend Erik nøjes med at blande et læs foder til de lakterende køer. Dette var ikke muligt før. Det sparer ham for omkring 30 minutter dagligt. I sommerhalvåret blander han to gange dagligt.

Stenderup A/S ved Rødding er importør af Trioliet-fuldfoderblandere i Danmark og Norge.

teba

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.
Side 1 af 1871 (37411 artikler)Prev1234567186918701871Next