bannerPos

Kvægbesætning smittet med BVD

Man bør tilkalde en dyrlæge, hvis man ser symptomer på BVD-smitte. På billedet ses en rask ko. Arkivfoto

Redaktionen

29-06-2019 10:34
Ifølge Seges er der fundet Bovin virusdiarré (BVD) i en malkekvægbesætning med kvieopdræt i Nordjylland.

En malkekvægsbesætning med kvieopdræt er fundet positiv for sygdommen BVD (Bovin virusdiarré). Det oplyser Seges i et nyhedsbrev.

Besætningen er sat under offentligt tilsyn, mens man ifølge dyrlæge ved Seges, Lars Pedersen, forsøger at finde smittekilden.

- Seges overvåger for BVD i landets kvægbesætninger, og det er vigtigt at slå fast, at vi fortsat har en meget lav forekomst af BVD i Danmark, forklarer Lars Pedersen til KvægNYT.

- Vær opmærksom på, at de kliniske symptomer ofte er milde og uspecifikke

Lars Pedersen, dyrlæge, Seges

- Men tilfældet viser, at BVD til stadighed er en mulig diagnose, som danske kvægbrugere og deres dyrlæger, skal være opmærksomme på.

Symptomer

Man bør tilkalde en dyrlæge, hvis der ses følgende symptomer, da de kan være tegn på BVD-infektion:

Omløbninger eller kastninger i uventet omfang, eventuelt fulgt af svagtfødte kalve eller kalve med medfødte centralnervøse forstyrrelser eller blindhed

Appetitløshed, manglende ædelyst, feber, rindende øjne og næsebor, diarré samt sår på mund- og næseslimhinde hos ungdyr.

- Vær opmærksom på, at de kliniske symptomer ofte er milde og uspecifikke og også kan ses hos lakterende dyr, hvor ydelsesfald kan opstå i forbindelse med enkelte eller flere af ovenstående symptomer. De kliniske symptomer varer oftest kun 1-3 dage, skriver Seges.

mip

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next