bannerPos

Kvægbesætning smittet med BVD

Man bør tilkalde en dyrlæge, hvis man ser symptomer på BVD-smitte. På billedet ses en rask ko. Arkivfoto

Redaktionen

29-06-2019 10:34
Ifølge Seges er der fundet Bovin virusdiarré (BVD) i en malkekvægbesætning med kvieopdræt i Nordjylland.

En malkekvægsbesætning med kvieopdræt er fundet positiv for sygdommen BVD (Bovin virusdiarré). Det oplyser Seges i et nyhedsbrev.

Besætningen er sat under offentligt tilsyn, mens man ifølge dyrlæge ved Seges, Lars Pedersen, forsøger at finde smittekilden.

- Seges overvåger for BVD i landets kvægbesætninger, og det er vigtigt at slå fast, at vi fortsat har en meget lav forekomst af BVD i Danmark, forklarer Lars Pedersen til KvægNYT.

- Vær opmærksom på, at de kliniske symptomer ofte er milde og uspecifikke

Lars Pedersen, dyrlæge, Seges

- Men tilfældet viser, at BVD til stadighed er en mulig diagnose, som danske kvægbrugere og deres dyrlæger, skal være opmærksomme på.

Symptomer

Man bør tilkalde en dyrlæge, hvis der ses følgende symptomer, da de kan være tegn på BVD-infektion:

Omløbninger eller kastninger i uventet omfang, eventuelt fulgt af svagtfødte kalve eller kalve med medfødte centralnervøse forstyrrelser eller blindhed

Appetitløshed, manglende ædelyst, feber, rindende øjne og næsebor, diarré samt sår på mund- og næseslimhinde hos ungdyr.

- Vær opmærksom på, at de kliniske symptomer ofte er milde og uspecifikke og også kan ses hos lakterende dyr, hvor ydelsesfald kan opstå i forbindelse med enkelte eller flere af ovenstående symptomer. De kliniske symptomer varer oftest kun 1-3 dage, skriver Seges.

mip

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.

Arlas ikoniske mælkekasser skifter farve til sort

Arla lancerer nu mere klimavenlige mælkekasser. Det betyder farvel til de grønne mælkekasser.

Kender du papirtypen?

Både jeg og mine gode kolleger her i Seges og DLBR vil rigtig gerne hjælpe »papirtype-landmanden« ved at gøre hans livs meget lettere, skriver Morten Langgaard.

Danmark vil vise verden hvordan man investerer grønt

Regeringen vil stille sig i spidsen for arbejdet med at tiltrække flere private investeringer til grøn energi på globalt plan. Investeringsbehovet er enormt, og der skal kanaliseres langt flere midler fra private investorer, hvis den grønne omstilling skal lykkes i tide.

Hvor går spildevandet hen, når det går ud?

Rigtig meget spildevand renses ikke, selvom vi betaler for det. Det går ud over miljøet, mener skribenten.

Ny jordfordelingsfond er startskuddet til noget større

Partierne bag Tørkepakken fra sidste år er blevet enige om, hvordan den multifunktionelle jordfordelingsfond på 150 millioner kroner, som de her aftalte, skal se ud og fungere i praksis.
Side 1 af 1637 (32728 artikler)Prev1234567163516361637Next