bannerPos

Kvægbesætning smittet med BVD

Man bør tilkalde en dyrlæge, hvis man ser symptomer på BVD-smitte. På billedet ses en rask ko. Arkivfoto
29-06-2019 10:34

Ifølge Seges er der fundet Bovin virusdiarré (BVD) i en malkekvægbesætning med kvieopdræt i Nordjylland.

En malkekvægsbesætning med kvieopdræt er fundet positiv for sygdommen BVD (Bovin virusdiarré). Det oplyser Seges i et nyhedsbrev.

Besætningen er sat under offentligt tilsyn, mens man ifølge dyrlæge ved Seges, Lars Pedersen, forsøger at finde smittekilden.

- Seges overvåger for BVD i landets kvægbesætninger, og det er vigtigt at slå fast, at vi fortsat har en meget lav forekomst af BVD i Danmark, forklarer Lars Pedersen til KvægNYT.

- Vær opmærksom på, at de kliniske symptomer ofte er milde og uspecifikke

Lars Pedersen, dyrlæge, Seges

- Men tilfældet viser, at BVD til stadighed er en mulig diagnose, som danske kvægbrugere og deres dyrlæger, skal være opmærksomme på.

Symptomer

Man bør tilkalde en dyrlæge, hvis der ses følgende symptomer, da de kan være tegn på BVD-infektion:

Omløbninger eller kastninger i uventet omfang, eventuelt fulgt af svagtfødte kalve eller kalve med medfødte centralnervøse forstyrrelser eller blindhed

Appetitløshed, manglende ædelyst, feber, rindende øjne og næsebor, diarré samt sår på mund- og næseslimhinde hos ungdyr.

- Vær opmærksom på, at de kliniske symptomer ofte er milde og uspecifikke og også kan ses hos lakterende dyr, hvor ydelsesfald kan opstå i forbindelse med enkelte eller flere af ovenstående symptomer. De kliniske symptomer varer oftest kun 1-3 dage, skriver Seges.

mip

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next