bannerPos

Kvægformand: Drop salmonella-snyd

Christian Lund

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
10-12-2019 14:50

SALMONELLA Seges erfarer, at nogle landmænd undlader at levere mælk fra køer med højt antistofniveau for på den måde at snyde sig til en lav tankmælkstiter og få sin besætning i salmonellastatus 1. Det skriver videnscentret i Kvægnyt.  

Og den tendens er Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, ikke ligefrem begejstret for: - Jeg må sige, at jeg er dybt rystet. En sådan procedure – og andre former for snyd – er fuldstændig uacceptabel og udtryk for en rystende lav moral og mangel på ansvarsfølelse over for de kolleger, der hver dag arbejder for at beskytte deres besætning mod smitte og over for dem, der yder en kæmpe indsats for at sanere.

Christian Lund håber derfor, at der kun er tale »fjoget snak«, og at alle mælkeproducenter tager situationen alvorligt og forstår, at vejen til et salmonellafrit kvægbrug kræver en fælles indsats.

Kragmann overtager Maskinpartner

Kragmann har overtaget Maskinpartner i Vejle. Alle aktiviteterne i Maskinpartner fortsætter uændret.

Bundlinjen som vigtigste nøgletal

Det økonomiske resultat er det afgørende fokus.

Rigsrevisionen kritiserer kontrol og sanktioner af dyretransportører

Miljø- og Fødevareministeriet får skarp kritik i en ny rapport fra Rigsrevisionen for ikke at leve op til sit ansvar med at kontrollere og sanktionere dyretransportører, der overtræder dyrevelfærdsreglerne. Dyrenes Beskyttelse efterlyser et nyt kontrolsystem.
Side 1 af 1752 (35040 artikler)Prev1234567175017511752Next