bannerPos

Kvægnoter: Tal hygiejnen op

20-06-2019 12:14

Det er en stor opgave at holde smittefare ude, når bedrifterne bliver større, dyrene flyttes og der jævnligt er besøg fra rådgivere, inseminører, klovbeskærere, dyrlæger og andre landmænd på gården. Seges opfordrer derfor til at stille krav til besøgende i din stald. 

Et simpelt, men effektivt sted at starte er ved at alle skal bruge skiftetøj og -fodtøj. For eksempel kan salmonellabakterier dyrkes på skyllede støvler i 48 timer efter, de har været i en besætning med salmonella. Og risikoen, for at en besætning bliver smittet med forskellige virussygdomme, er mindre, når der bruges besøgsgummistøvler, skriver Seges og tilføjer:

- Det kan som landmand være svært at stille krav til besøgendes hygiejne, men gør det, for selvom smittebeskyttelsen på ejendommen er landmandens ansvar, har alle et ansvar for at hjælpe.

Videnscentrets retningslinjer for besøg i kvægbesætninger støttes af Den Danske Dyrlægeforening og VikingDanmark. Du kan læse både dem og finde plancher om smittebeskyttelse til at printe ud på landbrugsinfo.dk.

Se film om udbytteregistrering

Det er sæson for udbyttemåling og -registrering, men det kan godt være en mundfuld at sætte sig ind i. Derfor forklarer Seges-konsulent Peter Hvid fordelene ved optimeringsmetoden og hvilke muligheder, der er for begge dele i en ny video, som findes på både Facebooksiden »Kvæg« og på landbrugsinfo.dk.

Få hjælp til budgettet

Seges søger testlandmænd, der har erfaring med selv at lave budget, det kan være i eksempelvis Ø90 eller Excel. Du skal nemlig som testperson være med til at udvikle et helt nyt program, hvor du skal komme med inputs til, hvad der er vigtigt, når du laver budget, hvilke funktioner du savner i dag og hvad du synes om den prototype, I sammen får udviklet.

Udviklingsforløbet løber fra august til oktober, hvor Seges vil besøge dig på din bedrift ved et-to møder af godt en times varighed. Kontakt Seges, hvis du er interesseret.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next