bannerPos

Mejeriet Naturmælk håndterer høgræsmælken

Bøje Østerlund

Freelance
16-05-2019 12:05

Omkring den praktiske håndtering af mælken fra Tøvestensgaardens produktion af høgræsmælk fra Tude Å-dalen, er der fra årsskiftet sket den ændring, at det nu er Naturmælks mejeri Øllingegaard nær Skævinge i Nordsjælland, der dagligt henter mælken.

- Det var lidt for besværligt at håndtere den daglige leverance af høgræsmælken, så nu er det os, der henter mælken. Det bliver fortsat markedsført som »Single Farm« mælkeprodukter og vi tapper såvel friskmælk, fremstiller fløde, surmælksprodukter og oste af mælken. Det lille gårdmejeri hos Ostebørsen i Vemmelev får fortsat mælk til deres fremstilling af specialoste, men altså ikke til daglig tapning af frisk mælk, fortæller direktør Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk, der i dag driver Øllingegaard Mejeri.

- Tøvestensgaardens produktion af græsmælk passer godt ind i vores koncept, hvor vi fra en række andre landbrug også markedsfører produkter med den pågældende bedrifts navn på pakker og kartoner. Og som det ser ud med afsætningen nu, er der god plads til udvidelser, og derfor passer det fint, at Michael Andersen udvider besætningen. Det kan vi sagtens afsætte og håber da også at kunne udvikle det yderligere, lyder det fra direktøren.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Styrelse ændrer i vilkår for efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen har ændret i vilkårene for at indberette efterafgrøder, alternativer herfor samt for at opgøre sit krav om pligtige og husdyrefterafgrøder.

Danish Crown sænker noteringen

Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin med 40 øre, så den fremover er på 11,40 kroner.

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

- Vi bør øge landbrugsproduktionen, ikke sænke den, i klimaets navn

Det danske landbrug er et af de mest klimavenlige i verden, så det vil være en katastrofe for klimaet, hvis vi vælger at lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav, mener områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring. Se videoen og hør hans argumenter.
Side 1 af 1583 (31644 artikler)Prev1234567158115821583Next