bannerPos

Mejeriet Naturmælk håndterer høgræsmælken

Bøje Østerlund

Freelance
16-05-2019 12:05

Omkring den praktiske håndtering af mælken fra Tøvestensgaardens produktion af høgræsmælk fra Tude Å-dalen, er der fra årsskiftet sket den ændring, at det nu er Naturmælks mejeri Øllingegaard nær Skævinge i Nordsjælland, der dagligt henter mælken.

- Det var lidt for besværligt at håndtere den daglige leverance af høgræsmælken, så nu er det os, der henter mælken. Det bliver fortsat markedsført som »Single Farm« mælkeprodukter og vi tapper såvel friskmælk, fremstiller fløde, surmælksprodukter og oste af mælken. Det lille gårdmejeri hos Ostebørsen i Vemmelev får fortsat mælk til deres fremstilling af specialoste, men altså ikke til daglig tapning af frisk mælk, fortæller direktør Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk, der i dag driver Øllingegaard Mejeri.

- Tøvestensgaardens produktion af græsmælk passer godt ind i vores koncept, hvor vi fra en række andre landbrug også markedsfører produkter med den pågældende bedrifts navn på pakker og kartoner. Og som det ser ud med afsætningen nu, er der god plads til udvidelser, og derfor passer det fint, at Michael Andersen udvider besætningen. Det kan vi sagtens afsætte og håber da også at kunne udvikle det yderligere, lyder det fra direktøren.

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next