bannerPos

Mere mælk i tanken uden mere arbejde

Goldkøerne får to kilo Easy X-Plus de sidste 10 til 14 dage inden kælvning. Det har hos mælkeproducent Thomas Møller, Thy, nedbragt antallet af køer med både subklinisk- og klinisk mælkefeber og har samtidig givet lettere kælvninger.

Tenna Bang

Journalist
01-05-2019 07:09
De 135 køer på »Kirkegård« i Kåstrup ved Hillerslev i Thy har siden februar hævet ydelsen med 1-2 kilo mælk pr. ko. Ifølge mælkeproducent Thomas Møller skyldes det, at nykælverne får et fodertilskud, som også har medført, at især de unge køer nu søger malkerobotterne endnu mere.

Den helt overordnede filosofi på »Kirkegård« ved Hillerslev i Thy har de seneste knap 40 år været, at det skal være nemt at passe køer. Der skal optimeres hele tiden, men optimeringerne må ikke give mere arbejde, for det er der – sagt med et smil – nok af for mælkeproducent Thomas Møller, som har 135 holsteinkøer klos op ad Kåstrup Kirke.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Fantastiske muligheder for nytænkning til den nye regering

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Start med at teste gradueret udsæd på to marker til efteråret

Planteavler Anders P. Møller begynder at kunne se resultater af sin graduering af udsæd og gødning. Præcisionsjordbrug er en disciplin, man hele tiden kan bygge ovenpå – jo flere data, man indsamler, jo mere kan man optimere udbyttet, fremhæver han.

Oplev USA fra New York til Orlando

På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

Æblehøst bliver langt under middel

Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Danske Vandløb: For mange er fortsat med i vandområdeplaner

Antallet af vandløb, der indgår i vandplanerne i den kommende periode, er fortsat urealistisk højt, mener organisationen Danske Vandløb.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

- Jeg kan blive nødt til at blive konventionel landmand igen

Hvis forslaget om at nedsætte den tilladte brug af konventionel gylle og halm bliver vedtaget i økobranchen, så overvejer den økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson, som driver små 1.100 hektar, at vende tilbage til konventionel produktion. - Det vil virkelig være ærgerligt, hvis det her bliver hastet igennem. For det virker uigennemtænkt, siger han.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.
Side 1 af 1586 (31720 artikler)Prev1234567158415851586Next