bannerPos

Mere mælk i tanken uden mere arbejde

Goldkøerne får to kilo Easy X-Plus de sidste 10 til 14 dage inden kælvning. Det har hos mælkeproducent Thomas Møller, Thy, nedbragt antallet af køer med både subklinisk- og klinisk mælkefeber og har samtidig givet lettere kælvninger.

Tenna Bang

Journalist
01-05-2019 07:09
De 135 køer på »Kirkegård« i Kåstrup ved Hillerslev i Thy har siden februar hævet ydelsen med 1-2 kilo mælk pr. ko. Ifølge mælkeproducent Thomas Møller skyldes det, at nykælverne får et fodertilskud, som også har medført, at især de unge køer nu søger malkerobotterne endnu mere.

Den helt overordnede filosofi på »Kirkegård« ved Hillerslev i Thy har de seneste knap 40 år været, at det skal være nemt at passe køer. Der skal optimeres hele tiden, men optimeringerne må ikke give mere arbejde, for det er der – sagt med et smil – nok af for mælkeproducent Thomas Møller, som har 135 holsteinkøer klos op ad Kåstrup Kirke.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next