bannerPos

Mere mælk i tanken uden mere arbejde

Goldkøerne får to kilo Easy X-Plus de sidste 10 til 14 dage inden kælvning. Det har hos mælkeproducent Thomas Møller, Thy, nedbragt antallet af køer med både subklinisk- og klinisk mælkefeber og har samtidig givet lettere kælvninger.

Tenna Bang

Journalist (kvægspecialist), LandbrugNord
01-05-2019 07:09
De 135 køer på »Kirkegård« i Kåstrup ved Hillerslev i Thy har siden februar hævet ydelsen med 1-2 kilo mælk pr. ko. Ifølge mælkeproducent Thomas Møller skyldes det, at nykælverne får et fodertilskud, som også har medført, at især de unge køer nu søger malkerobotterne endnu mere.

Den helt overordnede filosofi på »Kirkegård« ved Hillerslev i Thy har de seneste knap 40 år været, at det skal være nemt at passe køer. Der skal optimeres hele tiden, men optimeringerne må ikke give mere arbejde, for det er der – sagt med et smil – nok af for mælkeproducent Thomas Møller, som har 135 holsteinkøer klos op ad Kåstrup Kirke.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next