bannerPos

Når forkert fodring virker

- Normalt ville man sige, at »så dør baby«, sagde Anne-Mette Søndergaard, der dog måtte erkende, at Bo Skovbjerg Nielsen er sluppet godt afsted med at give goldkøerne græsensilage, halm og sodakorn. Fotos: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
26-11-2019 11:47
Selvom sodakorn ikke umiddelbart er en optimal ingrediens i goldkofoderet, er det alligevel lykkedes meget godt hos Bo Skovbjerg Nielsen, Vrå, erkendte Hedegaards produktchef på mandagens kvægfagdag.

En ration bestående af græsensilage, halm og sodakorn burde ikke fungere i goldkostalden.

Bo Skovbjerg Nielsen, som mandag var vært for en kvægfagdag, der var stablet på benene i et samarbejde mellem Hedegaard og LandboNord og trak mere end 120 gæster til gården, erkendte da også, at han udelukkende bruger sodakorn, fordi det er det billigste.

- Jeg ved godt, at det er helt forkert, men det er en afvejning af hvad vi føler, der b

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next