Stor faglighed på DLG-møder

En række spændende indlæg var på programmet, da DLG Øst holdt kvæg- og majsmøder på Sjælland, Lolland og Bornholm.

MØDER Fagligheden var i højsædet, da DLG Øst inviterede til tre kvæg- og majsmøder, som foregik i Bårse i Sydsjælland, ved Maribo på Lolland og i Kannikegaard i Aakirkeby på Bornholm.  

Samlet mødte omkring 75 landmænd og ansatte talstærkt op de tre steder, hvor Jens Bagge, Sejet, blandt andet gennemgik landsforsøgene på majs, havde fokus på vores topsorter samt bejdsning mod fugleskader.

Jens Bagges faglige præsentation omkring majs gjorde, at folk fik øjnene op for, hvilke sorter de skulle satse på i år. Her er Function topsorten over dem alle, selv om de andre sorter i DLG-sortimentet følger stærkt trop med hver af deres styrker.

Nyt projekt med tang

På møderne orienterede Børge Dall Jørgensen og Jacob Holst Andersen, Vilofoss, om fagligt nyt på X-Zelit og præsentation af nyt mineralkoncept med ren naturlige mikronæringsstoffer samt TraceFoss-koncept.

Birgitte Raun, DLG, fortalte om DLG’s nye klimadeklarering på kvægfoder samt om et nyt projekt med tang, Climate Feed, og til sidst en orientering om Expro, som er en ny mulighed for primært non-GM producenter.

Ulrich Christiansen fra DLG gav også en markedsorientering på råvaremarkedet og gav en præsentation af DLG’s komkalv-starter program, der nu også er med müsli-blanding til non-GM kunder.

De forskellige indlæg medførte efterfølgende spørgsmål, og hele klimadebatten fyldte også en del på DLG-møderne.

jhal

Læs også