Arla: Uændret mælkepris

Arlas acontopris for konventionel og Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk forbliver uændret fra 1. december.

Arlas acontopris for konventionel mælk er uændret fra 1. december. Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet, baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, være 248,8 øre/kg.

Arlas acontopris for økologisk mælk forbliver ligeledes uændret fra 1. december. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, være 324,4 øre/kg.

Det meddeler Arla, som i sin markedsudsigt konstaterer, at mens den globale mælkeproduktion er stort set uændret, så er den europæiske steget med 0,4 procet, primært i UK, Belgien og Irland. Derimod har der været svage fald i Frankrig, Tyskland og Holland.

Priser under pres

I september oplevede USA en kraftig vækst på 1,4 procent, mens New Zealands produktion faldt 0,7 procent. Det samme gør sig ifølge Arla gældende i Sydafrika.

Arla konstaterer, at køberne af mælkeprodukterne håber på at presse prisen til næste år i forbindelse med vækstperioden i Europa og USA.

- Dog kan priserne forventes at holde sig oppe på grund af den lave beholdning og den store efterspørgsel, vurderer Arla.

- Vi ser fortsat vækst inden for udbuddet af økologisk mælk på tværs af Europa, samtidig med at efterspørgslen i markedet fortsat er lav. Med et marked der begynder at udvise overskud på udbudssiden, kan vi opleve, at priserne kommer under pres i de kommende måneder, fortsætter mejeriselskabet.

mip

Læs også