bannerPos

Arla: Uændret mælkepris

Arla holder mælkepriserne uændret. Arkivfoto
22-11-2019 12:36

Arlas acontopris for konventionel og Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk forbliver uændret fra 1. december.

Arlas acontopris for konventionel mælk er uændret fra 1. december. Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet, baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, være 248,8 øre/kg.

Arlas acontopris for økologisk mælk forbliver ligeledes uændret fra 1. december. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, være 324,4 øre/kg.

Det meddeler Arla, som i sin markedsudsigt konstaterer, at mens den globale mælkeproduktion er stort set uændret, så er den europæiske steget med 0,4 procet, primært i UK, Belgien og Irland. Derimod har der været svage fald i Frankrig, Tyskland og Holland.

Priser under pres

I september oplevede USA en kraftig vækst på 1,4 procent, mens New Zealands produktion faldt 0,7 procent. Det samme gør sig ifølge Arla gældende i Sydafrika.

Arla konstaterer, at køberne af mælkeprodukterne håber på at presse prisen til næste år i forbindelse med vækstperioden i Europa og USA.

- Dog kan priserne forventes at holde sig oppe på grund af den lave beholdning og den store efterspørgsel, vurderer Arla.

- Vi ser fortsat vækst inden for udbuddet af økologisk mælk på tværs af Europa, samtidig med at efterspørgslen i markedet fortsat er lav. Med et marked der begynder at udvise overskud på udbudssiden, kan vi opleve, at priserne kommer under pres i de kommende måneder, fortsætter mejeriselskabet.

mip

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.

Ny faglig podcast til branchen

Den første episode af Cevas nye podcast Griseriet er nu frit tilgængelig for alle på iTunes, Spotify og Spreaker.
Side 1 af 1891 (37801 artikler)Prev1234567188918901891Next