Undskyld vi kører langsomt

Den tunge trafik er et udtryk for, at vi gør, hvad vi kan, for at bidrage til både den fælles mad- og valutakasse, skriver Niels Hauge Mikkelsen, Ejby.

- Landbruget med vore kornvogne og mejetærskere fylder lidt mere i trafikken, erkender Niels Hauge Mikkelsen.

Af Niels Hauge Mikkelsen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Granlyvej 39, Ejby

I denne tid fylder både traktorer med kornvogne samt mejetærskere lidt mere i trafikken.

Høsten er den årlige eksamen for enhver landmand, og nerverne er på højkant, fordi så meget står på spil hen over en meget kort tidshorisont, hvor vi er afhængige af ikke mindst fordelagtigt vejr.

Vi landmænd vil prøve at tage så meget hensyn som muligt derude på vejene – men husk: Den tunge trafik er et sundhedstegn, der dokumenterer et både travlt og dejligt liv på landet, hvor vi producerer din mad. Vognene er fyldt med korn eller raps, der bliver til brød, øl eller snaps.

Værd at skrive bag øret

Politikerne bør skrive sig bag øret, at reducerer de vores muligheder for at gøde afgrøderne tilstrækkeligt, kan vi ikke længere producere kvalitetsfødevarer – og får måske igen som for år tilbage svært ved at sælge dansk korn til international brød- og ølproduktion. Også i en tid, hvor mange taler om behovet for mere plantebaseret mad, er det essentielt at stå fast på landbrugsfagligheden og dermed sikre den højest mulige kvalitet i disse fødevarer.

Så: Undskyld at vi kører lidt langsomt – men vi gør, hvad vi kan, for at bidrage til både den fælles mad- og valutakasse.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også