Dansk landbrug har enorm betydning

Udlandet har forstået, hvordan vi her til lands producerer både velsmagende, sikre samt miljø- og klimavenlige fødevarer, lyder Klaus Aage Bengtsons indspark til de igangværende landbrugsforhandlinger.

Klaus Aage Bengtson, økolog og bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.

Af Klaus Aage Bengtson, økolog og bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Holtetvej 91, 9370 Hals

I forbindelse med de igangværende landbrugsforhandlinger lyder det fra kritikere af landbruget, at erhvervet jo alligevel kun fylder meget lidt af landets samlede produktion.

Nu kan man jo mene, at en produktion til en værdi af 122 milliarder kroner er meget lidt – men det essentielle må vel være, hvad produktionen og eksporten skaber af arbejdspladser samt betyder for landets indtjening.

Fødevareklyngens nettovalutaindtjening løber op i ikke færre end 95 milliarder kroner årligt. Og det var milliarder, ikke millioner… For udlandet har nemlig forstået, hvordan vi her til lands producerer både velsmagende, sikre samt miljø- og klimavenlige fødevarer.

Kan ikke overvurderes

Læg dertil de langt over 100.000 mennesker, som er direkte eller indirekte beskæftiget i primærlandbruget og dertilhørende forarbejdningssektorer. Landbrugets betydning for sammenhængskraften især på landet kan ikke overvurderes.

Tænk på det, kære politikere, inden I beslutter jeg for at stække, svække og ødelægge dansk landbrug med tiltag, der skader både den nationale økonomi og beskæftigelse samt for den sags skyld det globale klima.

- Tænk på det, kære politikere, inden I beslutter jeg for at stække, svække og ødelægge dansk landbrug med tiltag, der skader både den nationale økonomi og beskæftigelse samt for den sags skyld det globale klima

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også