bannerPos

Regeringens forhastede konklusioner truer minkerhvervet

AF: DEBATINDLÆG

15-10-2020 09:11
Vi vil i Dansk Folkeparti kæmpe for, at der fortsat er minkerhverv i Danmark.

Af Lise Bech, (DF), MF, landbrugs- og fødevareordfører

Vi bliver simpelthen nødt til at trække vejret i sagen om COVID-19 på danske minkfarme. Konklusionerne er forhastede, løsningerne er ubegrundede, og konsekvenserne er bundløse.

Regeringen kræver aflivninger af mink med den ene hånd, og med den anden skærmer de for oplysningerne, så hverken minkejere eller andre partier kan hitte rede i, hvad der foregår og hvorfor.

Minkerhvervet beskæftiger direkte 6.000 mennesker. Tæller vi følgeerhvervene med, vokser det tal betydeligt. De mennesker fortjener at få at vide, hvorfor regeringen forsøger at udrydde deres livsgrundlag. De fortjener at blive hørt.

Mink slap ud

Det er minkavlerne, som kender dyrene bedst. Bare se på aflivningsprocessen: Da Fødevarestyrelsen håndterede aflivningen af minkene, brugte de mere tid og flere mennesker, og selv da kunne de ikke forhindre, at mink slap ud. Nu har minkavlerne så fået lov til selv at aflive deres mink, fordi de ved, hvordan det skal gøres. Det er første skridt i den rigtige retning.

Næste skridt kunne måske være at få styr på, hvad der foregår?

Dansk Folkeparti vil derfor gerne opfordre regeringen – og i særdeleshed fødevareminister Mogens Jensen – til at trække vejret. Bare et kort øjeblik. Inden alle de forhastede beslutninger gør uoprettelig skade på det danske minkerhverv.

Skal op på 100 procent

Imens vi så trækker vejret, vil vi også opfordre regeringen til at vise mere gennemsigtighed i sagen. Det har jeg spurgt ministeren om. Vi kan ikke bare sidde og vente på det samråd, der er sat i kalenderen den 28. oktober. Når regeringen ikke venter, venter vi heller ikke.

Vi vil i Dansk Folkeparti kæmpe for, at der fortsat er minkerhverv i Danmark. Det er ikke nok, at avlerne bliver betalt for at slå deres bestand ihjel. De skal også kompenseres 100 procent for deres tab.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next