Sig tak til Kohberg

Stor tak til Kohberg, fordi de nu bager med dansk mel fra korn lavet på danske landmænds marker.

Som de siger: »Dansk mel har en høj fødevaresikkerhed, fordi danske afgrøder og mel kontrolleres af de danske fødevaremyndigheder, som er meget grundige. Og så udledes der 20 procent mindre CO2 pr. brød i forhold til brød bagt med mel fra udlandet«.

Sådan – respekt, Kohberg. Det er jeg da stolt af som moderne landmand. Endelig er vores korn igen blevet godt nok efter, at vi fik mere gødning sammen med landbrugspakken.

Så er det da superærgerligt, at den nye rødgrønne regering laver så mange forringelser, så hveden til mel bliver væsentligt ringere fremover. Tåbelige krav til efterafgrøder, der kun gror fra september til december gør, at rigtig mange marker i det meste af Jylland og på Fyn nu skal ligge sorte hen om vinteren.

Klimasjusk så det basker.

Makværk

Nogle landmænd skal så 110 procent af deres marker med efterafgrøder! Tænk, at »embedsværket« ikke engang gider regne tingene efter, inden de sender sådan noget makværk ud. Måske der en dag også kommer et skattekort med en trækprocent på 110 procent?

Så nu kan der ikke dyrkes så meget vinterbyg, rug, hvede. For de skal alle sås i september, og det kan jo ikke lade sig gøre, når regeringen forlanger efterafgrøder på de samme marker lige i de to måneder, vi skal så i.

Vinterafgrøder vil stå og være grønne hele vinteren, suge lidt næring op, og straks når forårsvarmen kommer, starter de væksten og opsuger den næring, der eventuelt er tilbage.

Og de sorte marker, som regeringen forlanger, vil først skulle sås med vårbyg i marts-april, og som med en nysået græsplæne varer det længe, inden den optager næring og suger CO2. 

Traktordemo

Undskyld Kohberg – på politikernes vegne – de ved ikke bedre. Men I skal vide, at landmandsfamilierne vil kæmpe indædt for at kunne blive ved med at levere proteinrigt korn til jeres danske melprojekt. Og jeg håber, forbrugerne bakker op om at købe brød hos Kohberg og andre, der bruger dansk mel.

Så kære medborgere. Måske vil der i den nærmeste tid kunne opleves tidspunkter med mange traktorer på vejene, men det er ikke for at genere I andre trafikanter.

Det er, fordi frustrerede landmænd er på vej til møde på deres traktor i stedet for i bilen. Så I kan se, at vi mener det, når vi siger, at vi simpelthen ikke kan leve med de nye regler. De er til skade for miljø, klima, jordens frugtbarhed og både landmandens og samfundets økonomi.

I er altså med til at betale dette cirkus med skattekroner, og disse penge kunne bruges til flere varme hænder til både børn, syge og ældre. Lidt som da sygeplejerskerne og lærerne fik nok af, at der blev trukket overenskomster ned over hovedet på dem. Da var de også på gaden og sagde: »Nu er nok altså mere end nok«.

For grønne landmænd ønsker grønne vintermarker – røde politikere ønsker sorte vintermarker – hvad ønsker du?

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også