bannerPos

Skal man bare lukke det private erhvervsliv?

AF: DEBATINDLÆG

16-10-2020 11:25
Carl Valentin, folketingsmedlem fra SF, foreslår, at man skal lukke hele pelsdyrerhvervet med det samme, fordi mange minkavlere også havde underskud før Corona-krisen. Jamen Carl, hvad er det for en argumentation.

Af Peter Kiær, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Carl Valentin, folketingsmedlem fra SF, foreslår, at man skal lukke hele pelsdyrerhvervet med det samme, fordi mange minkavlere også havde underskud før Corona-krisen.

Jamen Carl, hvad er det for en argumentation. Alle vi, der ikke er sikre på vores lønudbetaling, fordi vi arbejder som selvstændige, kan have år med underskud. Skal vi så også lukkes?

Hvad enten vi er landmænd i den ene eller anden gren, hvad enten vi er selvstændige håndværkere eller selvstændige i restaurationsbranchen, arbejder vi på længere sigt og måler vores løn over en årrække.

Men det er jo ikke den eneste økonomi, vi genererer.

De varer, vi selvstændige producerer, eksporteres for en stor del og giver eksportindtægter til landet. Det betyder også arbejdspladser. Også selvom den enkelte landmand eller minkavler ikke får indkomst det år.

Ikke værdigt

Carl Valentin, du kan med din stemme i Folketinget være med til at lukke vores alle sammens livsværk. I landbruget er det ofte familier, der igennem flere generationer har skabt virksomheder, der generer både arbejdspladser og eksportindtægter.

Det går op, og det går ned i brancherne. Du bruger din magt til at træde på nogen, det går ned for lige nu. Nogen, der har tjent og stadig tjener rigtig mange penge til landet, selvom de p.t. ikke får så meget ud af det selv.

Det er ikke værdigt, det ærinde du er ude i. Du burde i stedet være taknemlig for, at der er nogen, der, selv om det er svære tider, vil være med til at skabe eksportindtægter og arbejdspladser.

Det er jo blandt andet det, der er med til at betale for alle de velfærdsgoder, du og dine kolleger deler ud blandt andet til folk, der ikke er villige til at løbe en økonomisk risiko som selvstændig erhvervsdrivende.

 

 

 

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next