Skal man bare lukke det private erhvervsliv?

Carl Valentin, folketingsmedlem fra SF, foreslår, at man skal lukke hele pelsdyrerhvervet med det samme, fordi mange minkavlere også havde underskud før Corona-krisen. Jamen Carl, hvad er det for en argumentation.

Af Peter Kiær, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Carl Valentin, folketingsmedlem fra SF, foreslår, at man skal lukke hele pelsdyrerhvervet med det samme, fordi mange minkavlere også havde underskud før Corona-krisen.

Jamen Carl, hvad er det for en argumentation. Alle vi, der ikke er sikre på vores lønudbetaling, fordi vi arbejder som selvstændige, kan have år med underskud. Skal vi så også lukkes?

Hvad enten vi er landmænd i den ene eller anden gren, hvad enten vi er selvstændige håndværkere eller selvstændige i restaurationsbranchen, arbejder vi på længere sigt og måler vores løn over en årrække.

Men det er jo ikke den eneste økonomi, vi genererer.

De varer, vi selvstændige producerer, eksporteres for en stor del og giver eksportindtægter til landet. Det betyder også arbejdspladser. Også selvom den enkelte landmand eller minkavler ikke får indkomst det år.

Ikke værdigt

Carl Valentin, du kan med din stemme i Folketinget være med til at lukke vores alle sammens livsværk. I landbruget er det ofte familier, der igennem flere generationer har skabt virksomheder, der generer både arbejdspladser og eksportindtægter.

Det går op, og det går ned i brancherne. Du bruger din magt til at træde på nogen, det går ned for lige nu. Nogen, der har tjent og stadig tjener rigtig mange penge til landet, selvom de p.t. ikke får så meget ud af det selv.

Det er ikke værdigt, det ærinde du er ude i. Du burde i stedet være taknemlig for, at der er nogen, der, selv om det er svære tider, vil være med til at skabe eksportindtægter og arbejdspladser.

Det er jo blandt andet det, der er med til at betale for alle de velfærdsgoder, du og dine kolleger deler ud blandt andet til folk, der ikke er villige til at løbe en økonomisk risiko som selvstændig erhvervsdrivende.

 

 

 

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også