bannerPos

Politianmeldelse: Landmænd har millioner i klemme efter konkurs

Grovvarevirksomheden BMG (Blach & Møller Gruppen) blev grundlagt i 2004 af ejerne Søren Blach (billedet) og Jens Møller. Nu er virksomheden pludseligt gået konkurs.

Morten Ipsen

Journalist
29-01-2019 10:15
Grovvarevirksomheden BMG i Randers gik i går konkurs. Landmænd har millioner i klemme.

En kurator skal nu gøre op, hvor mange millioner kroner, landmændene har i klemme i grovvarevirksomheden BMG A/S, Randers, der i går gik konkurs.

Årsagen til konkursen er, at virksomheden er insolvent efter »alvorlige uregelmæssigheder i virksomhedens handler«, lyder det i en meddelelse, som medejer af virksomheden, Søren Blach, sendte ud søndag.

- Virksomhedens ene ejer og direktør Jens Møller har egenhændigt foretaget regnskabsmæssige transaktioner på baggrund af fiktive handler og fakturaer. Disse fiktive transaktioner har medført et betydeligt tocifret milliontab, skriver Søren Blach.

For 14,5 år siden grundlagde Jens Møller og Søren Blach virksomheden sammen, og den har i de senere år tilsyneladende været i stabil gænge med en stigende egenkapital (se skemaet) og i alt 16 fuldtidsansatte i 2017.

 

Værdier

Virksomheden lagde også vægt på at have ordentlige værdier.

- Du kan stole på BMG. Vi gør det, vi siger, og tager personligt ansvar for vores handlinger, lød en af virksomhedens værdisætninger således under punktet »Troværdighed og ærlighed«.

BMG var delt op i en agro- og en petfood-afdeling, der leverede hunde- og kattefoder til dyrehandler, specialbutikker og dyrlæger i Danmark og Sverige.

Jens Møller og Søren Blach ejede BMG med 50 procent hver især gennem selskabet BMG Holding ApS.

Formand for virksomhedens bestyrelse var Lars Krüger, Auning, og de øvrige i bestyrelsen var Jens Møller Lund, Søren Blach, Auning, Martin Kjølhede, Thisted, Claus Wistoft, Kolind.

 

Medejer politianmeldt

Efter at den ene medejer i BMG, Jens Møller, fuldstændigt har erkendt at have gennemført fiktive transaktioner i virksomheden, har bestyrelsen straks bortvist ham som direktør for BMG, og hans gerninger blev i søndags anmeldt til Østjyllands Politi.

- Jens Møller har erkendt de gennemførte fiktive handler, og han har endvidere oplyst og understreget, at ingen andre personer indenfor eller udenfor virksomheden har kendt til de gennemførte handlinger, siger den anden medejer af virksomheden, Søren Blach, og tilføjer i en skriftlig meddelelse:

- Det er et chok for os alle. Vi efterlader kunder, medarbejdere og kreditorer i en særdeles uheldig situation, og vi er dybt berørte. Vi beklager dybt de forhold, som konkursen vil medføre.

I søndags stoppede al drift i virksomheden, der i går indleverede egen konkursbegæring til skifteretten i Randers.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer