Politianmeldelse: Landmænd har millioner i klemme efter konkurs

Grovvarevirksomheden BMG (Blach & Møller Gruppen) blev grundlagt i 2004 af ejerne Søren Blach (billedet) og Jens Møller. Nu er virksomheden pludseligt gået konkurs.

Morten Ipsen

Journalist
29-01-2019 10:15
Grovvarevirksomheden BMG i Randers gik i går konkurs. Landmænd har millioner i klemme.

En kurator skal nu gøre op, hvor mange millioner kroner, landmændene har i klemme i grovvarevirksomheden BMG A/S, Randers, der i går gik konkurs.

Årsagen til konkursen er, at virksomheden er insolvent efter »alvorlige uregelmæssigheder i virksomhedens handler«, lyder det i en meddelelse, som medejer af virksomheden, Søren Blach, sendte ud søndag.

- Virksomhedens ene ejer og direktør Jens Møller har egenhændigt foretaget regnskabsmæssige transaktioner på baggrund af fiktive handler og fakturaer. Disse fiktive transaktioner har medført et betydeligt tocifret milliontab, skriver Søren Blach.

For 14,5 år siden grundlagde Jens Møller og Søren Blach virksomheden sammen, og den har i de senere år tilsyneladende været i stabil gænge med en stigende egenkapital (se skemaet) og i alt 16 fuldtidsansatte i 2017.

 

Værdier

Virksomheden lagde også vægt på at have ordentlige værdier.

- Du kan stole på BMG. Vi gør det, vi siger, og tager personligt ansvar for vores handlinger, lød en af virksomhedens værdisætninger således under punktet »Troværdighed og ærlighed«.

BMG var delt op i en agro- og en petfood-afdeling, der leverede hunde- og kattefoder til dyrehandler, specialbutikker og dyrlæger i Danmark og Sverige.

Jens Møller og Søren Blach ejede BMG med 50 procent hver især gennem selskabet BMG Holding ApS.

Formand for virksomhedens bestyrelse var Lars Krüger, Auning, og de øvrige i bestyrelsen var Jens Møller Lund, Søren Blach, Auning, Martin Kjølhede, Thisted, Claus Wistoft, Kolind.

 

Medejer politianmeldt

Efter at den ene medejer i BMG, Jens Møller, fuldstændigt har erkendt at have gennemført fiktive transaktioner i virksomheden, har bestyrelsen straks bortvist ham som direktør for BMG, og hans gerninger blev i søndags anmeldt til Østjyllands Politi.

- Jens Møller har erkendt de gennemførte fiktive handler, og han har endvidere oplyst og understreget, at ingen andre personer indenfor eller udenfor virksomheden har kendt til de gennemførte handlinger, siger den anden medejer af virksomheden, Søren Blach, og tilføjer i en skriftlig meddelelse:

- Det er et chok for os alle. Vi efterlader kunder, medarbejdere og kreditorer i en særdeles uheldig situation, og vi er dybt berørte. Vi beklager dybt de forhold, som konkursen vil medføre.

I søndags stoppede al drift i virksomheden, der i går indleverede egen konkursbegæring til skifteretten i Randers.

Ukrudtet er nu i større vækst end det var i april sidste år

20-02-2019 14:00:53

Ved Ringsted har Klaus Jacobsen sammenlignet friske enårig rapgræsplanter med fotos taget sidste år i april. - De lange, hvide rødder viser tydeligt, at væksten er godt i gang. Og allerede har været det i nogen tid, siger han.


Fåreavler kaster håndklædet: - Løbet er kørt, for Energinet har besluttet sig

20-02-2019 12:00:29

Efter at Energinet har offentliggjort den endelige linjeføring for gasledningen Baltic Pipe, har fåreavler Richard Andersen besluttet at afhænde sin besætning på flere end 300 får. En gårdejer undres og får medhold af talskvinde for dem, der får kompressor- og transformerstationen tæt.


Hvor er den folkelige debat i forhold til Baltic Pipe?

20-02-2019 11:00:49

Baltic Pipe opfylder ikke danskernes forventninger til demokratiet, mener skribenten. Han efterlyser hensyn til almenvellet i Danmark og efterlyser en folkelig debat i forhold til linjeføringen for en gasledning fra Norge til Polen.


Nye muligheder i NTM for krydsningsdyr

20-02-2019 09:05:04

Nye avlsværdital for krydsningsdyr gør det muligt at bruge kønssorteret sæd og kødkvægssæd mere målrettet i krydsningsbesætninger og dermed øge det avlsmæssige niveau, skriver Viking Danmark.


Sender to milliarder kroner tilbage til ejerne

20-02-2019 09:02:22

Hele nettoresultatet for 2018 bliver som ventet sendt tilbage til Arlas andelshavere. Det betyder efterbetaling på 2,3 eurocent pr. kilo mælk i gennemsnit til andelshaverne.


Så dygtige er landmænd og fødevareindustri faktisk til at undgå spild

20-02-2019 09:00:19

Danske fødevareproducenter er mestre i at recirkulere.


Animalske fødevarer giver faktisk mindst madspild

20-02-2019 09:00:06

Hovedparten af fødevareaffaldet fra primærproduktionen og fødevareindustrien går i virkeligheden ikke til spilde, men bliver genanvendt til forskellige formål.


Svinenoter

20-02-2019 09:00:04

Ledelsestemaer for landmænd ligner dem for andre virksomheder

20-02-2019 06:00:51

Topledere i erhvervsvirksomhederne og praktiske landmænd har mange sammenfald i fokusområder i denne tid.


Sjællandsk dyrskuemand til Fyn

20-02-2019 06:00:06

Nu rykker svineprisen i USA på sig

19-02-2019 17:46:59

Donald Trump ligger fortsat i forhandlinger med Kina om en løsning på handelskonflikten de to lande imellem. Det tegner positivt med forhandlingerne og det kan gavne svineprisen i ikke kun USA men også her hjemme. Kina får desuden brug for at importere store mængder af svinekød, nu hvor udbruddet af den afrikanske svinepest fortsætter med bredde sig i landet med de mange grise.


Ny direktør i Seges

19-02-2019 16:47:32

Fra Taulov til Mumbai

19-02-2019 16:00:54

Med en østjysk landbrugsbaggrund arbejder Robert Jensen Brink i Indiens største by med at bygge bro mellem danske landbrugs- og fødevarevirksomheder og indiske importører.


Tilsætning af Vizura til gyllen fremmer fosforoptag - test

16-11-2018 00:00:43

Med tilsætning af Vizura i den udspredte gylle fremmes planternes fosforoptag. Dette er især en fordel for de landmænd, der er ramt af fosforloftet.


Semler Agro Rykker ud i Marken

10-11-2018 09:50:25

John Deere traktorer med redskaber fra forskellige producenter står klar, når Semler Agro tirsdag den 23. oktober rammer Fredericia med DemoTour 2018


Side 1 af 1462 (29222 artikler)Prev1234567146014611462Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer