bannerPos

Politianmeldelse: Landmænd har millioner i klemme efter konkurs

Grovvarevirksomheden BMG (Blach & Møller Gruppen) blev grundlagt i 2004 af ejerne Søren Blach (billedet) og Jens Møller. Nu er virksomheden pludseligt gået konkurs.

Morten Ipsen

Journalist
29-01-2019 10:15
Grovvarevirksomheden BMG i Randers gik i går konkurs. Landmænd har millioner i klemme.

En kurator skal nu gøre op, hvor mange millioner kroner, landmændene har i klemme i grovvarevirksomheden BMG A/S, Randers, der i går gik konkurs.

Årsagen til konkursen er, at virksomheden er insolvent efter »alvorlige uregelmæssigheder i virksomhedens handler«, lyder det i en meddelelse, som medejer af virksomheden, Søren Blach, sendte ud søndag.

- Virksomhedens ene ejer og direktør Jens Møller har egenhændigt foretaget regnskabsmæssige transaktioner på baggrund af fiktive handler og fakturaer. Disse fiktive transaktioner har medført et betydeligt tocifret milliontab, skriver Søren Blach.

For 14,5 år siden grundlagde Jens Møller og Søren Blach virksomheden sammen, og den har i de senere år tilsyneladende været i stabil gænge med en stigende egenkapital (se skemaet) og i alt 16 fuldtidsansatte i 2017.

 

Værdier

Virksomheden lagde også vægt på at have ordentlige værdier.

- Du kan stole på BMG. Vi gør det, vi siger, og tager personligt ansvar for vores handlinger, lød en af virksomhedens værdisætninger således under punktet »Troværdighed og ærlighed«.

BMG var delt op i en agro- og en petfood-afdeling, der leverede hunde- og kattefoder til dyrehandler, specialbutikker og dyrlæger i Danmark og Sverige.

Jens Møller og Søren Blach ejede BMG med 50 procent hver især gennem selskabet BMG Holding ApS.

Formand for virksomhedens bestyrelse var Lars Krüger, Auning, og de øvrige i bestyrelsen var Jens Møller Lund, Søren Blach, Auning, Martin Kjølhede, Thisted, Claus Wistoft, Kolind.

 

Medejer politianmeldt

Efter at den ene medejer i BMG, Jens Møller, fuldstændigt har erkendt at have gennemført fiktive transaktioner i virksomheden, har bestyrelsen straks bortvist ham som direktør for BMG, og hans gerninger blev i søndags anmeldt til Østjyllands Politi.

- Jens Møller har erkendt de gennemførte fiktive handler, og han har endvidere oplyst og understreget, at ingen andre personer indenfor eller udenfor virksomheden har kendt til de gennemførte handlinger, siger den anden medejer af virksomheden, Søren Blach, og tilføjer i en skriftlig meddelelse:

- Det er et chok for os alle. Vi efterlader kunder, medarbejdere og kreditorer i en særdeles uheldig situation, og vi er dybt berørte. Vi beklager dybt de forhold, som konkursen vil medføre.

I søndags stoppede al drift i virksomheden, der i går indleverede egen konkursbegæring til skifteretten i Randers.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Næstformand i L&F inviterer kontroversiel veganer ind i sin svinestald

Manden bag flere ulovlige indtrængninger i svinestalde, Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet inviteret på besøg i stalden hjemme hos Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard.

Afgørelse om sprøjteforbud i Beder skal en tur i retten

Landbrug & Fødevarer har som ventet taget næste skridt i sagen om Aarhus Kommunes sprøjteforbud i Beder. Organisationen indbringer nu Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, der stadfæstede forbuddet, for retten.

Maskinhandler: - Det er købers marked

Hos Kragmann A/S kan man lige nu finansiere sit maskinkøb til en negativ rente på 0,48 procent p.a. Ifølge maskinhandleren er markedet også på andre parametre attraktivt lige nu, hvis man skal have maskinparken opdateret.
Side 1 af 1568 (31357 artikler)Prev1234567156615671568Next