- Vi har besluttet, at jeg skal netværke meget mere i år

Vibeke Søndergaard Jørgensen fra Nørgaard Landbrug, har det som et strategisk mål at komme i gang med at netværke professionelt i år. Til et netværksmøde i Skanderborg fortalte hun, hvilken værdi, hun forventer at få ud af det nye fokus.

Af Martin S. Hansen

- De andre deltagere udfordrer mig, og de er hudløst ærlige. Så det, at inddrage et netværk i forhold til udvikling af min rolle som leder, er guld værd. 

Sådan fortæller medejer af kvægbedriften Nørgaard Landbrug, Vibeke S. Jørgensen. Og hun har faktisk ikke tidligere været den store netværker i landbrugssammenhæng, så da vi møder hende ved Skanderborg til et arrangement under LIK-projektet »Talenter, netværk og forretning«, så er det i hendes år 0 som netværker i branchen. Men hun har taget en strategisk beslutning om fra i år at få mere inspiration udefra – til at blive klar til fremtiden. 

- Vi diskuterer mange emner, men særligt er der fokus på ledelse, eksempelvis hvordan vi fastholder vores medarbejdere – og noget af det, jeg er nysgerrig på er, hvordan jeg udvikler mig som menneske, og hvordan jeg bliver den leder, jeg gerne vil være. Her har de andre deltagere været supergode til at trykke på nogle knapper og udfordre mig på nogle af de sider, jeg bør arbejde på, fortæller Vibeke S. Jørgensen, som er blevet positivt overrasket over den åbenhjertelig, netværksdeltagerne er mødt op med, både her i Skanderborg og i andre netværk. 

Grønne omstilling også et fokuspunkt

Også den grønne omstilling med muligheder og barrierer er et fokusområde for netværket. 

- Det handler om at kunne leve op til alle de regler og krav, som er på vej. Og nødvendigheden af at indgå nye samarbejder uden for landbruget og at favne en hel masse i den omstilling – og vende det til noget positivt, så det bliver til vores fordel. Og ikke mindst at kunne fortælle om, hvorfor vi i landbruget gør, som vi gør. Det kan man også blive meget klogere på ved at deltage i et netværk som det her, fordi faciliterede rammer er med til at sikre, at vi holder snuden i sporet, så det ikke bare bliver en kaffeklub, fortæller Vibeke S. Jørgensen, som har netværk og relationer som et af hele otte nye fokuspunkter for strategien 2022.

Læs også