Livets opskrift giver mening

Fleksibilitet og tid er blandt de ingredienser Sisse Fisker har valgt at komme i »livets opskrift«. En opskrift der også har lagt navn til hendes første bog og er filosofien bag hendes

livsførelse.

Accenten er nordjysk og smilet stort, da vi møder Sisse Fisker i badebyen Løkken på Jyllands vestkyst ret op og ned af et brusende Vesterhav, hvor familien har haft badehus siden Sisses spæde barndom.

Sisse Fisker arbejder som freelance tv-vært for Danmarks Radio og har fast bopæl i Vanløse ved København. Men hendes nordjyske rødder fornægter sig ikke, og så snart muligheden er der, drager hun mod nord for at besøge forældrene og søsteren, der stadig bor tæt ved landstedet, hvor de er vokset op. 

- Jeg er født og opvokset i Tårs en lille by nær Hjørring. Mine forældre bor på et nedlagt landbrug, som de har overtaget efter mine bedsteforældre. Min søster er gift med en svineproducent ved Sindal og selv er jeg så havnet i Vanløse, primært for at være tæt på mit arbejde, fortæller Sisse Fisker, der dog er glad for at bo nær hovedstaden med alle dens tilbud og lette transportløsninger.

- Som jeg ser det, er der fordele og ulemper, lige meget hvor man vælger at bosætte sig, og vi er glade for Vanløse og nyder at kunne cykle til alting, samtidig med, at vi får en lille snært af provinsen. Vanløse er slet ikke Storkøbenhavn på den måde, smiler Sisse Fisker og vender tilbage til Nordjylland.

- Men at være her fra det nordlige Jylland, det er en gave. Det giver en stærk tilknytning og jeg skal have mit skud af Vesterhavet mindst en gang i kvartalet. Det er godt at komme ud i vinden. Man føler sig så lillebitte, når man står ved vandet og klitterne og bare skuer ud over horisonten, siger hun, og fremhæver glæden ved den fælles identitet det giver, at være en del af et samfund, hvor man er jordbunden og ikke flyver højere, end det er nødvendigt.

- Det er en dejlig kontrast til København og mit arbejdsliv, påpeger hun, der ikke er bleg for, at rollen som tv-vært let kan stige en til hovedet og få en til at miste fodfæstet. 

Vild med dans

Sisse Fisker deltog i Vild med Dans sæson 2 og dansede med professionel danser Steen Lund. De endte på en tredje plads.

- Jeg har stor respekt for de professionelle dansere. Da jeg deltog, var jeg efter egen mening i super form. Jeg løb marathon og var meget fokuseret på at være trænet. Og alligevel fik jeg ondt alle mulige steder på kroppen, jeg slet ikke kendte til, siger Sisse Fisker.

Håndbold

Mange forbinder Sisse Fisker med professionel håndbold. 

- Jeg ved simpelthen ikke, hvordan den ide er kommet ind i mange menneskers sind. Jeg har spillet 2. division i Hjørring, så der er altså et stykke til landsholdet, griner Sisse Fisker og konkluderer, at det må forbindes med hende deltagelse i både EM, VM og OL som sportsjournalist.

Læs hele artiklen i FrilandsLiv uge 25

Læs også