Arla fastholder mælkepris i februar

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk vil forblive uændret fra februar 2021.

Den globale mælkeproduktion har været lidt lavere end forventet, og kombineret med stabil efterspørgsel, indgåelsen af en Brexit-aftale og den fortsatte Covid-19-pandemi har råvare- og økomarkederne holdt sig stabile ved indgangen til det nye år.  

Det oplyser Arla i en meddelelse, hvor selskabet forlænger den nuværende acontopris for konventionel mælk på 244,9 øre pr. kg til at gælde også i februar måned.

Og det samme med øko-mælken på 305,5 øre – også her leveret som førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek.  

Kommentar

Arla oplyser i en markedskommentar, at den globale mælkeproduktion steg mindre end forventet hen mod slutningen af året.  

- Væksten i EU i november faldt til lige over 1 procent sammenlignet med samme måned året før som følge af moderat vækst i Nordeuropa, hvor produktionen i både Frankrig og Tyskland var under niveauet for november 2019.  

- Mælkeproduktionen i USA fortsatte sin seneste stærke vækst med en stigning på 3 procent sammenlignet med sidst år. Produktionen i Oceanien haltede dog bagefter med et fald på 2,5 procent i NZ (New Zealand, red.) og stagnerende produktion i Australien, skriver mejeriselskabet.

Med Brexit-aftalen vendte UK's efterspørgsel efter mozzarella tilbage, så udbud og efterspørgsel igen kom i balance. Det har betydet, at priserne har stabiliseret sig og viser tidlige tegn på positiv udvikling. Det samme gør sig gældende for gul ost. 

Stabilisering

Samtidig kan konsekvenserne af den seneste positive GDT-auktion ifølge Arla nu mærkes i Europa, hvor priserne er begyndt at stabilisere sig.

Derudover har de normale prisfald på fedt i Q1 været mindre markante end normalt, lyder det i markedskommentaren. 

mip

Læs også