Danish Crown hæver tillægget i Storbritannien og tilføjer nyt introtillæg

Danish Crown oplever en øget efterspørgsel på UK-grise til kunderne i Storbritannien, og derfor hæves UK-tillægget med 10 øre til 30 øre pr kg. Samtidig indføres et UK-introtillæg, der giver 20 øre pr kg. til nye slagtegrisebesætninger, der leverer UK-grise.

Det danske andelsslagteri Danish Crown oplever efterspørgsel på slagteriets UK-grise. Det kræver flere grise, end der leveres i dag, at opfylde kundernes ønsker, og hæver slagteriet UK-tillægget med 10 øre, så det fremadrettet vil være 30 øre pr kg.

- Vi står ganske fornuftigt på det engelske marked i dag. Vi er på plads med og har afsluttet vores investeringer, og Rochdale er færdigbygget og i drift. Vi har kunderne ombord, og vores produkter ligger på hylderne i de rigtige kæder og ude på bordene hos de engelske forbrugere. Ligesom med alt andet, er der udfordringer og opgaver, som skal løses, men fundamentet er på plads. Nu skal vi bare levere og kvittere både hos kunderne og for investeringen, og helt aktuelt skal vi op i gear til julehandlen, siger Mike Sauerberg, der er Senior Vice President, Global Retail, Foodservice & Categories i Danish Crown i en pressemeddelelse.

Han lægger vægt på, at det britiske marked er spændende, både grundet størrelse og vækstmuligheder.

- Det britiske marked er stort, salget af især forædlet grisekød er i vækst, og den årlige omsætning på dagligvarer er omkring 2 billioner kroner. Vi har opbygget et effektivt og konkurrencedygtigt setup, og med de kunder vi har inde, mener jeg, at vi har en god mulighed for at øge vores forretning i UK fremadrettet og dermed UK-grisene, også på andre kategorier end bacon, siger Mike Sauerberg.

Udover et øget tillæg indføres der et UK-introtillæg på 20 øre pr kg. til nye UK-grise, så mængderne kan løftes.

- Det nye UK-introtillæg er både relevant for nuværende UK-producenter, som kan øge deres produktion, og for producenter, som ikke i dag leverer UK-grise, men har rammerne til at kunne gøre det, fortæller Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Danish Crown Ejerservice.

Han sender samtidig budskabet ud, at man fra Danish Crowns side meget gerne hører fra interesserede producenter, så man kan løfte mængderne og imødekomme kundernes behov.

Læs også