November måned plejer traditionelt at markere et skifte i markedet for okse- og kalvekød, hvor fokus drejes mere til gris, jo længere vi kommer frem i måneden.
Dermed stiger noteringen for kreaturer i alle kategorier med 40 øre.
Det skifte er undervejs, men det ændrer ikke på, at der fortsat er en god handel med okse- og kalvekød i Europa.
- Der er små skvulp i markederne i Europa grundet nationale helligdage, men det helt overordnede billede er, at handelen er god. Efterspørgslen på varer med ben og dyrere udskæringer er fortsat høj ikke mindst i Spanien, hvor der lige nu er en høj eksport af levende dyr ud af landet. Derfor vil udbeningsfabrikkerne have fyldt deres produktion op, og det er med til at drive den gode handel, vi oplever, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef i den ugentlige beretning.
Når grisen for alvor tager over i markedet, vil det normalt være startskuddet til at tage fra til nytårsproduktionen af okse- og kalvekød, men det ligger fortsat et par uger fremme. Dog oplever Danish Crown Beef en fin efterspørgsel i det danske marked.
Danish Crown er klar med nyt premium oksekødsmærke