Danish Crown Beef går ind i julemåneden med et solidt marked og stigende priser på flere kategorier. Ugens kreaturnoteringer viser en stigning på 30 øre for køer, kvier og stude, mens alle øvrige kategorier er uændrede.

Ifølge selskabets salgsdirektør, Henning Sønnichsen, er der fortsat godt gang i afsætningen – ikke mindst takket være eksportmarkederne.

- Der er ingen tvivl om, at efteråret påvirker markedet, men umiddelbart, står vi et godt sted. Det er en kombination af et lavt udbud og så en efterspørgsel fra vores sydeuropæiske markeder, som fortsat er god for årstiden. Derfor har vi kunnet holde priserne til Spanien og Italien på de marmorerede udskæringer, mens kalven fortsat sælges godt i primært Grækenland og Portugal, siger han i den ugentlige beretning.

På det danske marked er udviklingen mere stabil. Her er det fortsat detailkædernes kampagner, der driver efterspørgslen, mens foodservice-sektoren primært ser mod perioden efter nytår.

- Det danske hverdagssalg forløber uændret, men vi kigger frem mod nytåret, og her tegner der sig et fint billede for vores afsætning, hvor de dyre udskæringer kommer i fokus, tilføjer Henning Sønnichsen.

Slagtning omkring jul og nytår

Danish Crown Beef melder, at slagterierne holder et højt aktivitetsniveau frem mod jul. Der slagtes alle dage op til og med 23. december. Mellem jul og nytår foregår slagtningen fra 28. til 30. december, mens produktionen igen kører på fuld kapacitet fra 5. januar.

For at sikre tilstrækkelig råvarekvalitet til nytårshandlen opfordrer selskabet landmænd til at levere så mange Dansk Kalv som muligt i uge 49 og 50.

Finans