Storbank: Uventet stor kinesisk produktion af svinekød

Hos hollandske Rabobank er man overrasket over en stor stigning i produktion af svinekød i 2. kvartal af 2021. Det sænker priserne.

Rabobank konstaterer i sin seneste kvartalsoversigt fra juli måned, at en voldsom og uventet stor stigning i Kinas svineproduktion i 2. kvartal af i år betød et kraftigt fald i den kinesiske svinepris.

Dette har for 1. halvår 2021 betydet stærkt negative økonomiske resultater for såvel mange kinesiske producenter som handlen med grisekød. Det skriver Markedsnyt for Svinekød, som udgives af L&F.

Der forventes nu et fald i den kinesiske import af grisekød i 3. kvartal. Men Rabobank forventer samtidig, at de kinesiske svinepriser vil stige igen i 3. kvartal. Lavere kinesisk import i de kommende måneder forventes at betyde, at importen af grisekød for hele året 2021 vil ligge 10-20 pct under rekorden i 2020.

Af rapporten fremgår det, skriver Markedsnyt for Svinekød:

- Kinas kraftige vækst i svineproduktionen i 2. kvartal skyldes blandt andet likvidation af en del besætninger og mange ekstra tunge svin til slagtning. Afrikansk svinepest fortsætter dog med at lukke besætninger i nogle regioner. Efterspørgslen efter grisekød har i 2. kvartal ligget betydeligt under stigningen i udbuddet, hvilket har resulteret i de voldsomme prisfald.

Som konsekvens af lukkede besætninger med søer i 1. halvår forventer Rabobank en lavere kinesisk slagtning i 3. kvartal og deraf følgende stigende svinepriser. Store lagre af frosset grisekød vil dog lægge et nedadgående pres på priserne.

Læs også