Tysk smågrisenotering springer i vejret

Tysk smågrisenotering stiger med 3,50 euro til 50,00 euro, oplyser Danske Svineproducenter.

VEZG-smågrisenoteringen stiger fredag med 3,50 euro til 50,00 euro samtidig med, at VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise stiger med 3,00 euro til 29,50 euro.

Det oplyser Danske Svineproducenter.

- I onsdags steg den tyske slagtesvinenotering til 2,00 euro (ca. 14,90 kroner) pr. kg. Samtidig beretter tyske markedseksperter om, at tilsvarende prisstigninger kan opnås på kødmarkedet. I sidste uge er prisen for hele slagtekroppen endda steget med cirka 10 cent (cirka 75 øre) i gennemsnit, skriver Danske Svineproducenter og tilføjer:

- Denne positive prisudvikling på slagtesvine- og kødmarkedet fører til, at noteringerne på smågrisemarkedet også fortsætter med at stige. SPF-selskabet hævede puljenoteringen med henholdsvis 25 kroner (PRRS-positiv) og 30 kroner (PRRS-negativ) i torsdags, mens de fleste hollandske noteringer er steget mellem 2,00 euro (cirka 15 kroner) og 2,50 euro (cirka 19 kroner) i den seneste uge. Udbuddet er p.t. ikke stort på smågrisemarkedet, og slagtesvineproducenternes efterspørgsel stiger.

- Denne positive prisudvikling på slagtesvine- og kødmarkedet fører til, at noteringerne på smågrisemarkedet også fortsætter med at stige

Danske Svineproducenter

Derudover kan man ifølge Danske Svineproducenter regne med, at udbuddet næppe bliver større på smågrisemarkedet i de kommende måneder. Derfor er det ikke usandsynligt, at den sæsonmæssige nedtur, som man ellers plejer at se i efteråret, udebliver i år.

Læs også