Tysk svinenotering er uændret

Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,10 euro pr. kg (ca. 15,65 danske kroner). Det oplyser Danske Svineproducenter onsdag.

Stilstanden på det tyske marked kommer ifølge producentforeningen efter, at udbuddet af slagteklare grise er lille og kan afsættes uden større problemer. Således er den generelle situation på det tyske slagtesvinemarked uændret.

- Imidlertid er slagterierne ikke villige til at acceptere højere priser for tiden, da den tyske slagtesvinenotering er steget kraftigere end priserne på kødmarkedet i de seneste uger. Ifølge slagterierne er detailhandlen ved at lukke sortimentet for grillartikler, og de nye eksportmuligheder til Sydkorea har endnu ikke haft en effekt.

Ikke desto mindre blev der solgt fem partier til 2,18 euro (ca. 16,24 danske kroner) i gennemsnit på grisebørsen hos den tyske producentforening ISN i tirsdags, mens prisen kun var 2,16 euro (ca. 16,09 danske kroner) pr. kg i gennemsnit i ugen før.

Alt i alt er stemningen således fortsat positiv på det tyske slagtesvinemarked, men noteringen tager et pusterum i denne uge.

Læs også