Bøfnoteringen falder - men efterspørgslen er fornuftig

Danish Crown Beef sænker noteringen i alle kategorier med 40 øre.

Ser man bredt på det hjemlige marked, følger aktivitetsniveauet for Danish Crown Beef tendenserne fra tidligere år og sæsoner. 

Det skriver Danish Crown i en ugentlig markedsopdatering, hvor man fra næste uge sænker alle kreaturnoteringer med 40 øre. 

Oksekødet taber vanen tro en smule terræn til andre typer kød, mens inflation og stigende priser ikke nødvendigvis bidrager positivt til trenden.

Ifølge Danish Crown Beef oplever man dog for tiden en fornuftig efterspørgsel, hvor det fortsat er kampagner til de danske supermarkeder og detailkæder, som trækker afsætningen. Et mønster, der ventes at fortsætte frem mod juledagene. 

Modsat det danske marked lægger eksportmarkederne et fortsat højt træk på produkterne fra Danish Crown Beef.

- Vi henter fortsat gode ordrer fra Sydeuropa og især på bagfjerdinger til Rom, mens efterspørgslen på ryggene falder en smule, hvilket er i tråd med årstiden. Grækenland bestiller ufortrødent videre på et fornuftigt niveau. Generelt er markedet tilfredsstillende med relativ stabil efterspørgsel, hvor vi formår at holde prisniveauet på varerne oppe, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Nye markedsmuligheder 

Og bøfdivisionen mener, at der tilmed kan åbne sig nye muligheder i markedet.

- Flere steder ude i eksportmarkederne møder vi kunder, der begynder at udtrykke forbehold over for det brasilianske oksekød. Så selvom der ikke er tale om, at kunderne lige nu decideret fravælger kød fra vores brasilianske kolleger, så kan der på sigt åbne sig nogle interessante muligheder for virksomheder som vores, siger Henning Sønnichsen.

Det private slagteri Himmerlandskød har fra denne uge sænket sin notering med ligeledes 40 øre. 

Læs også