Svinenoteringen tager første hop i flere måneder

Der er rigtig god fart på antallet af nye kontrakter hos Danish Crown, og nu bliver svinenoteringen hævet med 20 øre til 12,6 kroner.

Det store julesalg af svineprodukter sætter nu gang i svinenoteringen igen. Efter at have været stillestående på 12,4 kroner pr. kg siden august stiger noteringen nu med 20 øre. Det oplyser Danish Crown i sin ugentlige markedsberetning, hvor det også fremgår, at sonoteringen øges med 30 øre.

Det er særligt juleskinker til England, Sverige og Finland samt mørbrad til Tyskland og medister og flæskesteg til det danske hjemmemarked, der trækker læsset. Generelt er der fuldt tryk på produktionen til de kommende uger, lyder det fra DC.

- Der er rigtig god fart på lige nu. Vi har lavet kontrakter på en stor del af vores produktion, men sælger dog stadig en del fra uge til uge til en bred base af faste kunder, og blandt dem er der stigende aktivitet lige nu. Prismæssigt flyttet markedet i Europa sig med små skridt, fordi horisonten for de fleste kunder er meget kort, da ingen rigtigt tør spå om omfanget af julehandlen, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Udsætter 65.000 grise

Eksporten af frosne varer ligger på et godt niveau for årstiden, og det er med til at stimulere prisudviklingen på dansk kød i Europa. Det er kunder i et bredt udsnit af lande, der aftager varerne, dog med Kina i front.

- Der har været en god efterspørgsel fra Kina den seneste tid, men det er alt andet end positivt for efterspørgslen, at store områder i landet nu lukkes ned på grund af Covid-19. Der var i forvejen en enorm usikkerhed omkring Kinas importbehov i første halvdel af 2023, og den er kun blevet endnu større med den seneste uges nedlukninger, siger Mads Stougaard.

Kødkoncernen oplyser, at man bliver nødt til at udsætte cirka 65.000 grise til uge 48. 

Kapaciteten på slagterierne i Danish Crown øges i de kommende uger, og med næste uges tilmelding forventes det derfor, at antallet af udsatte reduceres til cirka 42.000 grise til uge 49.

Læs også