FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation FAO er kommet med en analyse over de globale fødevarepriser i januar, skriver FAO.

Organisationen kan rapportere, at fødevareprisindekset faldt 0,8 procent sammenlignet med den foregående måned, og nu ligger 17,9 procent under det højeste niveau, der blev nået i marts 2022. 

Det er nu den tiende måned i træk med et fald i priserne. Indekset, der sporer ændringerne i de internationale priser på fødevarer, var højest mht. hvedepriserne, der generelt faldt 2,5 procent, og vegetabilske olier, der faldt 2,9 procent. For mejeriprodukter og sukker var faldene mere beskedne .

Korn- og kødpriserne forblev stort set uændrede. Rispriserne steg dog 6,2 procent på grund af mangel på tilgængelighed og stærk efterspørgsel. Ostepriserne steg en smule, mens eksportpriserne for fårekød steg på grund af stærkere efterspørgsel.

Finans