Efter uger med fald: Kreaturnotering holder niveauet

Efter et par uger med fald på 50 øre pr. gang er Danish Crowns kreaturnotering nu i ro.

Danish Crown holder fra næste uge kreaturnoteringen på et uændret niveau. Det fremgår af den ugentlige markedsopdatering fra Danish Crown Beef. Noteringen er således i alle kategorier fra uge 35 i ro.

Ifølge Danish Crown er markedet for okse- og kalvekød er fortsat præget af den træghed, der har sat sig med den primære sommerperiodes afslutning. Handlen i Danmark forløber i nogenlunde balance.

- Udsigterne er, at det svinger lidt med kampagnerne i detailbutikkerne. Det er egentlig fin balance i de fleste ting, men der skal skubbes på. Kæderne begynder at kigge ind i et sortimentsskifte, hvor efterårsretterne og de dertilhørende udskæringer begynder at blive mere efterspurgte. Der har vi nogle spændende sortimenter klar, som vi glæder os til at se effekten af de kommende måneder, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Pæn eksport

Uden for Danmark er der fortsat en pæn handel til Italien, Spanien og Portugal, mens Frankrig og Grækenland er mere udfordret. Samtidig er handlen med biprodukter udfordret på prisniveauet, og det sætter sig i den samlede afregning, skriver Danish Crown.

- Vi holder os tæt på de sydeuropæiske markeder og griber alt, hvad vi kan, mens handlen er der. Der er fortsat lommer, hvor vi finder attraktive priser, men de skrumper naturligt hen over den næste periode, siger Henning Sønnichsen.

Præget af ferie

Fra konkurrenten Himmerlandskød lød det torsdag, at man i uge 34 har sænket sin notering i alle kategorier med 40 øre pr. kg. Her melder man om en afdæmpet efterspørgsel på okse- og kalvekød på det danske hjemmemarked. Den primære interesse centrerer sig omkring hakket oksekød, hverdagsudskæringer og kampagnevarer, mens de dyrere udskæringer er udfordret.

De sydeuropæiske eksportmarkeder, særligt Italien og Spanien, efterspørger både for- og bagfjerdinger, men på et lavere niveau, hvilket er kendetegnende for perioden, der er præget af ferieafvikling.

Læs også