Salmonellaudbrud startede med polsk kyllingekebab

Fødevarestyrelsen fandt i sidste uge salmonella i et parti frossent kyllingekebabkød fra Polen, og partiet blev trukket tilbage fra markedet. Det skriver DTU Fødevareinstituttet på sin hjemmeside.

Yderligere analyser har vist, at det er den samme type salmonella, som har gjort 22 mennesker syge i Danmark i perioden maj til august 2023. Det vurderes, at flere mennesker kan have været smittede, da ikke alle smittede går til lægen og bliver testet for salmonella. De frosne kyllingekebabprodukter har fortrinsvis været solgt til restauranter.

Kyllingekebabkødet fra Polen var forstegt og beregnet til at blive yderligere varmebehandlet inden spisning. Det er derfor en vigtig læring for restauranter og kebabsteder, at man fremadrettet er opmærksomme på håndtering og gennemstegning af kyllingekebabkød for at undgå, at salmonella spreder sig igen, mener Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen vil i den kommende tid holde ekstra øje med, om andre partier af kyllingeprodukter fra Polen kan være forurenede med salmonella.

Læs også