Arla lægger afstand til ærke-konkurrent på mælkeprisen

Arlas acontopris for mælk er for september uændret. Således trodser det danske mejeri udmeldingerne fra konkurrenten FrieslandCampina.

Arlas acontopris for konventionel mælk forbliver uændret efter 1. september 2023. Det oplyser Arla i sin månedlige markedsopdatering.

Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af den bedste kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt klimatjek-data, ligge på 298,6 øre pr. kg. Den økologiske acontopris er således uændret og bliver på 343,8 øre pr. kg.

Den uændrede afregning er bemærkelsesværdig, da den hollandske konkurrent, FrieslandCampina, for nyligt sænkede sine mælkepriser med hele 14,9 øre pr. kg for september. Og at der meldes om mulige volatile markedsforhold inden for mejerivarer, efter Kina har sænket importen af sødmælkspulver fra særlig New Zealand markant.

Det er fjerde måned i træk, at Arla holder det nuværende niveau. Ifølge Arla fortsætter den globale mælkeforsyning med at stige. Men vækstraten er aftagende, og der ses fald i nogle områder. Samtidig er detailsalget på vej frem, i takt med at forbrugernes købekraft vender tilbage. Desuden har de europæiske råvaremarkeder indtil videre været stabile, trods den førnævnte globale uro.

Læs også