DC's notering dykker 20 øre: Opsving lader vente på sig

Der hersker usikkerhed omkring både forbrugernes købelyst og udbuddet af svinekød i Europa. Nu tager Danish Crowns slagtesvinenotering et yderligere dyk på 20 øre.

Priserne på svinekød i Europa viser tegn på stabilisering, men det ventede opsving i forbruget på ryggen af sommerferieperioden lader vente på sig, skriver Danish Crown i sin ugentlige markedsberetning.

- Alle arbejder med en meget kort horisont lige nu, fordi der hersker en usikkerhed omkring både forbrugernes købelyst og udbuddet af grisekød i Europa. Bestanden af grise er faldet betragteligt, men det er eksporten ud af Europa også, så på nuværende tidspunkt er der ikke rigtigt nogen, der tør sige noget håndfast om forholdet mellem udbud og efterspørgsel bare 2-3 uger ud i fremtiden, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Til landene udenfor Europa er salget uændret lavt, men interessen for danske varer er i bedring, uden det dog på nuværende tidspunkt har løftet salget.

Både noteringen for slagtevin og søer falder med 20 øre fra næste uge.

Slagtesituationen

Tilmeldingen til denne uge blev som forventet, og det betyder, at der udsættes ca. 50.000 svin til uge 38, skriver Danish Crown yderligere.

Den forventede tilmelding til næste uge er af samme størrelse, men med en god kapacitet, reduceres mængden af udsatte svin forventeligt til ca. 35.000.

For søernes vedkommende udsættes der 910 til uge 38, hvor tilmeldingen igen forventes at være i den høje ende. Anlægget i Skærbæk øger kapaciteten, og derfor forventes det, at antallet af udsatte søer reduceres til ca. 500 ved ugens udgang.

Planen forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.

Læs også