Dansk notering holdes i skak, mens Europa siver

Danish Crown fastholder fra næste uge sin svinenotering på det nuværende niveau.

Slagterikoncernen Danish Crowns svinenotering er uændret fra næste uge, uge 41. Det fremgår af selskabets ugentlige markedsopdatering. Således vil noteringen for tredje uge i træk være på 12,5 kroner pr. kg svinekød.

Ifølge Danish Crown ser man et let stigende udbud af svinekød på det europæiske marked, mens forbrugerne forholder sig afventende. Det får noteringerne til at sive i flere dele af kontinentet.

- Det pres, vi har set på priserne i de seneste uger, fik i den her uge den tyske notering til at falde. Vi ser stadig forskydninger i priserne på de forskellige delstykker og varer, men på danske varer er der lige nu en uændret efterspørgsel. At kalde markedet stabilt vil dog være en overdrivelse, for der bliver holdt nøje øje med selv små forskydninger i antallet af slagtninger i de forskellige lande, fordi selv små ændringer i udbuddet lige nu kan sende priserne i både den en og den anden retning, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

I Europa er frostlagrene unormalt lave, fordi priserne hen over sommeren har været historisk høje. Det vil kun ændre sig, hvis eksporten ud af Europa igen bliver attraktiv, vurderer slagterikoncernen.

- Tidligere har der altid været et vist lager af varer i Europa til lande som Japan, Korea og Australien, men det er der ikke i øjeblikket, fordi de ferske priser i Europa har været og er så høje, at det ikke giver mening at fryse varer ind, som ikke allerede er solgt. Det billede kan ændre sig, hvis priserne sætter sig yderligere i Europa, men der er vi ikke endnu, fortæller Mads Stougaard.

Læs også