USDA laver nye regler for økologiske husdyr

USDA annoncerer nye standarder for økologisk dyrehold i USA. De nye regler vil blive håndhævet for at støtte væksten af det økologiske husdyrmarked, melder ministeriet.

Det amerikanske landbrugsministerium (USDA) og landbrugsminister Tom Vilsack har præsenteret nye regler for økologiske husdyr og fjerkræstandarder – også kaldet OLPS, skriver mediet meatpoultry.com.

Ifølge Tom Vilsack vil OLPS-reglen fremme et mere retfærdigt og konkurrencepræget marked for økologiske husdyrproducenter ved at etablere ensartede standarder for økologisk husdyr- og fjerkræproduktion.

- Denne standard for økologisk fjerkræ og husdyr fastlægger klare og solide standarder, som vil øge konsistensen i dyrevelfærdspraksis inden for økologisk produktion, og i måden disse praksisser håndhæves på. Konkurrenceprægede markeder hjælper med at levere større værdi til alle producenter, uanset størrelse, sagde han.

Flere krav

Seks nøgleområder er blevet skitseret for standarderne i den endelige regel.

Der er blandt andet minimumskrav til udendørs plads. Desuden er der krav om, at dyrene i shelter skal have tilstrækkelig plads til at udtrykke naturlig adfærd. Der er specifikke krav til belægningstætheden, og så skal der være mere fokus på forebyggende sundhedsplejepraksis. Ydermere skal de enkelte landbrug kunne beskrive, hvordan økologisk drift og dyrevelfærd opretholdes under transport, der overstiger otte timer.

USDA oplyser, at dets nationale økologiske program vil føre tilsyn med implementeringen og håndhævelsen af de nye standarder for at støtte væksten af det økologiske husdyrmarked.

Organic Trade Association (OTA) roser USDA’s beslutning om at styrke dyrevelfærdsstandarderne for økologiske produkter.

- Den økologiske sektor og de økologiske forbrugere har krævet strengere dyrevelfærdsstandarder i 20 år nu, og OTA og dets medlemmer har stået i spidsen for den kamp, sagde Tom Chapman, administrerende direktør for OTA.

Læs også