Kinas næststørste udvider slagtelinje med 1 million svin

Kinas næststørste svineproducent Wens Food Group har via sit datterselskab »Jiarun Meat Qujing Jingbao Food Co.«, for nylig indviet en ny slagtelinje til 1 millioner grise om året, rapporterer internationale nyhedsmedier. Det skriver Landbrug & Fødevarer i sit Markedsnyt for grisekød.

Indvielsen af den nye slagtelinje er en del af en plan, hvor Wens – via sit datterselskab – ønsker at udbygge sin store produktion af grise med slagtninger og senere forarbejdning af grisekød. Wens datterselskab er etableret i Qujing City i 2019 og opererer i det sydvestlige Kina i provinsen Yunnan.

Med den nye indvielse kommer Wen’s op på en slagtekapacitet på 4 millioner svin. Yderligere tre slagtelinjer med hver 1 millioner stk. er planlagt. Dette vil i givet fald bringe slagtekapaciteten op på 7 millioner svin. I 2022 producerede Wens 18 millioner svin.

Wens investeringer i egen slagtekapacitet sker samtidig med, at selskabet i lighed med de øvrige store kinesiske svineproducenter har realiseret massive tab på deres svineproduktion i 2023.

I et forsøg på at støtte svineprisen har de kinesiske myndigheder valgt at støtte producenterne ved at opkøbe store mængder grisekød, som sættes på lager. De kinesiske myndigheder har meddelt, at de pr. 25. december har opkøbt 23.000 ton grisekød til statens strategiske lagre.

Ifølge Kinas »National Development and Reform Commission« ligger forholdet mellem svinepris og foderpris et sted mellem 5:1 og 6:1. Det lave prisniveau betyder, at myndighederne i begyndelsen af december meddelte, at de iværksætter markedstiltag, der skal styrke svineprisen. Samtidig melder Markedsnyt for grisekød, at Kina også er i færd med at udvikle en ny vaccine mod afrikansk svinepest (ASF). Indtil videre er det kun Vietnam, der har godkendt og benytter en vaccine mod afrikansk svinepest.

Læs også