Japansk import af dansk svinekød falder

Den japanske import af dansk-produceret frossent svinekød er faldet med næste en tredjedel, viser nogle af de nyeste tal, som Landbrug & Fødevarer har bragt i sit Markedsnyt for grisekød.

Tabellerne viser, at mængden af eksporteret kød til Japan for det meste af 2023, fra januar til november, i alt er endt på knap 72.000 ton. Et fald på næsten 30 procent, sammenlignet med samme periode året før, hvor den totale mængde grisekød var på lige over 100.000 ton.

Effektivt Landbrug har tidligere beskrevet, hvordan Danmark over tid er blevet klemt på det japanske marked af de »lokale« producenter i form af lande som USA, Canada og Mexico, som kan eksportere fersk kød til japanerne frem for det frosne kød fra Europa.

I 2014 importerede Japan omkring en kvart million ton svinekød fra Danmark. Danmarks store konkurrent på det japanske marked, Spanien, har også fået mindsket sin eksport til det østlige land, med 7,7 procent, men mængderne lander fortsat på et højt tal, 163.500 ton.

Læs også